Recensie De IJslandbende
3
Film

Al zijn hele leven wil Sem maar één ding: naar IJsland. Het is het land waar zijn vader tijdens een expeditie is omgekomen. In De IJslandbende richt hij zijn eigen club op om zijn vader achterna te reizen.

Ted en het Geheim van Koning Midas
3.5
Film

Vijf jaar na zijn laatste avontuur is bouwvakker én archeoloog Ted Jones weer terug. In Ted en het geheim van Koning Midas gaat hij met zijn vrienden op zoek naar de schatten van koning Midas. Een stuntelige, maar spannende zoektocht.

Welkom in Zuid-Korea: eten

De Olympische Winterspelen in Zuid-Korea zijn begonnen! Alle ogen zijn daarom gericht op dit Aziatische land. Maar hoe is het leven daar eigenlijk? Deze keer: een kijkje in de keuken.

Ruud Lubbers overleden

Oud-premier Ruub Lubbers is vandaag op 78-jarige leeftijd overleden. Twaalf jaar lang was hij de baas van Nederland. Wie was deze belangrijke politicus?

Linda Facci (faccidesigns)

Huh? Een hond in je broekzak? Het klinkt gek, maar dankzij de Amerikaanse kunstenares Linda Facci kan dat. Zij maakt 'tweedehondsjes'!

Zwitserse skiërs hebben de grootste lol op de Olympische Spelen

De Olympische Spelen zijn het meest serieuze sportevenement ter wereld. Maar er is ook genoeg tijd om lol te hebben, laten de Zwitserse skiërs zien!

Leraren staken in Noord-Nederland

In het noorden van Nederland hebben sommige leerlingen vandaag een extra vrije dag. Hun juffen en meester staken vandaag weer.

Achternamen in Zuid-Korea

De Olympische Winterspelen in Zuid-Korea zijn begonnen! Alle ogen zijn daarom gericht op dit Aziatische land. Maar hoe is het leven daar eigenlijk? Deze keer: een lesje Koreaanse achternamen.

Recensie Early Man
4
Film

De allereerste voetbalwedstrijd? Die blijkt al in de prehistorie te zijn gespeeld! In de met klei gemaakte animatiefilm Early Man kun je die zien. Holbewoner Dug en zijn steentijdvrienden moeten spelen voor hun leven.

Welkom in Zuid-Korea: leeftijd

De Olympische Winterspelen in Zuid-Korea zijn begonnen! Alle ogen zijn daarom gericht op dit Aziatische land. Maar hoe is het leven daar eigenlijk? Deze keer: je verjaardag vieren in Zuid-Korea!

Donald Trump wil zijn eigen militaire parade

De Amerikaanse president Trump was vorig jaar te gast bij de jaarlijkse parade in Frankrijk. Dat vond-ie zó indrukwekkend, dat hij er nu ook eentje wil!

Nintendo kondigt Mario Kart-game aan voor smartphones

Heb jij weleens een Mario-game gespeeld? Vast: de Italiaanse loodgieter speelt de hoofdrol in héél veel games! Nintendo verklapte deze week dat er wordt gewerkt aan een Mario Kart-spel voor op de telefoon.

Sinaasappeldieven

De meeste dieven dromen ervan om heel veel geld te stelen. Of goud. Of dure juwelen. Niet deze dieven uit Spanje: zij werden betrapt met auto's vol gestolen sinaasappels!

Carles Puigdemont

Al maanden is het onrustig in de Spaanse regio Catalonië. Na een mislukt referendum moesten veel politici vluchten. Zo ook Carles Puigdemont, die de leider was. Kan hij ooit nog terug?

Amazon The Spheres in Seattle

Werken op kantoor, met muffe muren en suffe bureaus. Klinkt saai toch? Het nieuwe kantoor van het Amerikaanse internetbedrijf Amazon is alles behalve saai. Het is één grote jungle!

Beatrix 80 jaar

Haal de koninklijke slingers en ballonnen maar uit de kast: prinses Beatrix is vandaag jarig! Tachtig kaarsjes mag ze uitblazen. Om het feest mee te vieren: tachtig weetjes over onze oud-koningin.

Erna Solberg speelt Pokémon Go

Het is een belangrijke week voor Erna Solberg, de baas van Noorwegen. Ze mag op bezoek bij de Amerikaanse president Donald Trump! Alleen vond ze één ding nóg belangrijker: Pokémon vangen!

Rapper Boef

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Hoogste gebouw ter wereld in Dubai

In de woestijnstad Dubai staat het hoogste gebouw ter wereld: de Burj Khalifa. Die is maar liefst 828 meter hoog. Er zijn nu plannen om een nóg hogere toren te bouwen. Dat ziet er indrukwekkend uit!

Hond Uscko mag na bijtincident weer terug naar zijn baasje

De schrik zat er goed in toen Uscko vrijdag het schoolplein in het Belgische dorpje Paal oprende en om zich heen beet. De woede zette zich al snel om in medelijden: de hond verdient een tweede kans!

Dubai opent ziekenhuis voor kamelen

'Komt een kameel bij de dokter...'. Het klinkt als het begin van een mop, maar in Dubai is het de normaalste zaak van de wereld. Daar is een ziekenhuis speciaal voor kamelen geopend!

Oogarts waarschuwt: te veel op schermen kijken kan blindheid veroorzaken

Nog even voor het slapen gaan een spelletje op de tablet spelen of een spannende film kijken. Dat het niet zo verstandig is wist je misschien al wel. Een onderzoeker vreest dat al die schermpjes mensen slechtziend maakt - of zelfs blind.

Sneeuw in Nederland, december 2017

En, ligt er bij jullie al een laagje sneeuw? Het is dit weekend echt winters weer. Dat zorgt voor veel sneeuwpret, maar ook ellende op de wegen!

Wie was Alfred Nobel, de man van de Vredesprijs?

Het is misschien wel de belangrijkste prijs op aarde: de Nobelprijs voor de Vrede. Vandaag wordt-ie uitgereikt aan ICAN, een organisatie die zich inzet tegen kernwapens. Maar wie is de man eigenlijk naar wie deze belangrijke prijs is vernoemd?

Recensie De Familie Slim
4
Film

Een zelfrijdende auto, een vliegend oxboard en een teleportatiemachine. Bij De Familie Slim is het de normaalste zaak van de wereld. Al die snufjes komen goed van pas als Max zijn familie moet redden!

William (10) uit Hull vindt camera terug in Duitsland

De 10-jarige William uit het Britse plaatsje Hull was maar wat verdrietig. Twee maanden geleden raakte hij zijn camera kwijt op het strand. Maar zijn gadget is gevonden, helemaal in Duitsland!

Enzo en Dee: nog altijd verliefd?

Zou het? Zouden Enzo Knol en zijn vroegere vriendinnetje Dee weer bij elkaar zijn? Sommige kijkers dachten dat, nadat de twee in een nieuwe vlog wel heel gezellig samen optrokken.

Hammy het hert met een hangmat op z'n kop

Herinner je je Hammy nog? Het arme hertje uit Canada liep al maanden rond met een paarse hangmat op z'n kop. Maar gelukkig: Hammy is eindelijk bevrijd van zijn ongewenste versiering.

Donald en Melania Trump versieren Witte Huis voor kerst

In de Verenigde Staten zijn ze al helemaal in de kerststemming. Het Witte Huis, waar de Amerikaanse president Donald Trump met zijn gezin woont, is daarom al helemaal omgetoverd tot een kerstparadijs! Al is het wel héél veel...

Olaf´s Frozen Avontuur

Let it gooooo! Zit Frozen ook nog altijd in jouw hoofd? Pas over twee jaar verschijnt een nieuwe film over Anna en Elsa. Maar niet getreurd: sneeuwpop Olaf is even terug met een eigen kerstfilm!

Hammy het hert met een hangmat op z'n kop

Het zieligste hertje op aarde is natuurlijk Bambi. Maar Hammy uit Canada heeft het ook niet makkelijk. Het beest loopt al maanden rond met een kapotte hangmat in z'n gewei!

President van Zimbabwe stopt nu echt

Robert Mugabe, de president van het Afrikaanse land Zimbabwe, stopt ermee. Een week geleden werd-ie al afgezet, maar vertrekken wilde hij niet. Nu geeft Mugabe de strijd op.

Candy Crush

Speel jij weleens Candy Crush? Het snoepjes-verschuif-spel is heel populair en heeft héél veel levels. Lastig om uit te spelen. Maar een man uit België heeft het toch voor elkaar gekregen!

Olympisch vuur aangekomen in Zuid-Korea

Over een dikke drie maanden beginnen ze weer: de Olympische Winterspelen! Het internationale sporttoernooi is dit keer in Zuid-Korea. De sporters zijn er nog niet, maar het Olympisch vuur al wel!

Stelling over kunst

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Met welke poot pakt jouw kat dingen?

Ben jij links- of rechtshandig? Bij mensen kun je dat duidelijk zien. Maar ook dieren hebben zo hun voorkeur. Katten bijvoorbeeld! Uit onderzoek blijkt dat je daaruit kan zien of een kat lief is of niet.

Lieke Martens op FIFA-gala uitgeroepen tot beste speelster ter wereld

Hoera voor Lieke Martens! Zij werd maandagavond uitgeroepen tot beste voetbalster van de wereld. En zij was niet de enige Nederlander die in de prijzen viel!

Jonathan, de 186-jarige schildpad

Met zijn 186 jaar is Jonathan de oudste schildpad ter wereld. En ook al is-ie hoogbejaard, hij is al jaren verliefd op Frederica. Alleen blijkt die schildpad een Frederic te zijn!

Donald Duck 65 jaar in Nederland

Hoera voor Donald Duck! Al 65 jaar waggelt hij in Nederland rond en nog geen grijze veer te bekennen. Het weekblad viert hun jubileum met een speciale editie. Wist jij deze weetjes al over de driftige Duck?

Shane Kluivert (10) schrijft een kookboek

Shane Kluivert (10) houdt van twee dingen: voetballen en koken. Deze zomer tekende het jonge voetbaltalent al een contract bij Nike. Nu is bekend dat-ie ook een eigen kookboek uit gaat brengen!

Opwarming zeewater bedreiging voor clownvis

Heb jij Finding Nemo gezien? De clownvis in die film had het al niet makkelijk. Maar in het echt gaat het ook niet goed met deze vissensoort. En dat komt door de zeeanemonen!

ABC From Space

Een eiland, een meer of een wolk. Vanaf de aarde zie je het niet maar vanuit de ruimte wel: de aarde staat vol met letters! De Amerikaanse ruimteonderzoeker Adam Voiland verzamelde bijzondere satellietfoto’s, van A tot Z.

Kidsweek op het Gruwelijk Enge Kinderboekenbal 2017

Janneke Schotveld, Paul van Loon, Tosca Menten: alle beroemde kinderboekenschrijvers waren deze week op het Knikkende Knieën Kinderboekenbal in Amsterdam. Daar vierden ze dat de Kinderboekenweek weer is begonnen!

Schietpartij Las Vegas

In de Amerikaanse stad Las Vegas is een grote schietpartij geweest. Vanuit zijn hotelkamer begon een man met een wapen te schieten op bezoekers van een muziekfestival. Daarbij vielen zeker vijftig doden en meer dan vijfhonderd gewonden.

Grote Kidsweek Dierendag 2017

Een hilarische beestenbingo, handtekeningen van de Superjuffie-schrijfster en natuurlijk: politiehond Bumper die zélf de prijs voor Dier van het Jaar op kwam halen. De Grote Kidsweek Dierendag in Diergaarde Blijdorp was een groot succes!

Bumper uitgeroepen tot Kidsweek Dier van het Jaar 2017

De Rotterdamse politiehond Bumper had zondag een bijzondere dag. Tijdens de Grote Kidsweek Dierendag mocht hij de Kidsweek Dier van het Jaar 2017-prijs ophalen! En dat was niet het enige...

Halloween Nightmares in Utrecht

In Utrecht opent vrijdag een groot nieuw spookhuis: Halloween Nightmares. Om de bezoekers de stuipen op het lijf te jagen zijn acteurs ingehuurd. En: 1200 krekels. Dat vindt alleen niet iedereen zo leuk.

Zeldzame witte giraffes gespot in Kenia

Hoe ziet een giraffe eruit? Gevlekt, natuurlijk! Maar deze twee zeldzame giraffes in Kenia hebben een ander kleurtje. Zij zijn namelijk helemaal wit!

Voer campagne voor Dier van het Jaar 2017!

Wil je dat jouw favoriet Kidsweek Dier van het Jaar 2017 wordt? Dan is zelf stemmen alleen niet genoeg. Maak reclame voor jouw dier en verzamel zoveel mogelijk handtekeningen voor jouw favoriet. Stuur alle stemmen naar ons op en help jouw beest aan de beker! Hier vind je al het...

Kidsweek Dier van het Jaar 2017: pandaduo Wu Wen & Xing Ya

Een populair pandaduo, een aap die weer aap mag zijn, een stoere politiepup en een haai die naar Freek Vonk hapte. Ze kwamen afgelopen jaar allemaal in het nieuws. Maar wie gun jij de titel Kidsweek Dier van het Jaar 2017? Maak kennis met Wu Wen en Xing Ya, het pandaduo dat niemand kon missen...

Kidsweek Dier van het Jaar 2017: politiepup Bumper

Een populair pandaduo, een aap die weer aap mag zijn, een stoere politiepup en een haai die naar Freek Vonk hapte. Ze kwamen afgelopen jaar allemaal in het nieuws. Maar wie gun jij de titel Kidsweek Dier van het Jaar 2017? Maak kennis met één van de genomineerden: de Rotterdamse politiepup Bumper!

Kidsweek Dier van het Jaar 2017: de haai die Freek Vonk beet

Een populair pandaduo, een aap die weer aap mag zijn, een stoere politiepup en een haai die naar Freek Vonk hapte. Ze kwamen afgelopen jaar allemaal in het nieuws. Maar wie gun jij de titel Kidsweek Dier van het Jaar 2017? Maak kennis met de happige haai die presentator Freek Vonk per ongeluk aanviel!

Kidsweek Dier van het Jaar 2017: chimpansee Marria

Een populair pandaduo, een aap die weer aap mag zijn, een stoere politiepup en een haai die naar Freek Vonk hapte. Ze kwamen afgelopen jaar allemaal in het nieuws. Maar wie gun jij de titel Kidsweek Dier van het Jaar 2017? Maak kennis met de stoere Marria, die in Nederland weer leert om aap te zijn!

Wie wordt Dier van het Jaar 2017?

Twee panda’s die verhuisden naar Nederland, een haai die hapte in de arm van Freek Vonk, een Rotterdamse politiepup die alle harten veroverde én een aap die eindelijk weer aap mag zijn. Bijzonder nieuws uit het afgelopen jaar over bijzondere dieren. Toch kan er maar eentje winnen. Welk dier?...

Verplicht water op school

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Dominique woont in Houston

Het hoost in Houston. Door een zware storm waait en regent het enorm in de Amerikaanse stad. Zo erg, dat huizen en wegen onder water staan en duizenden mensen moesten vluchten. De Nederlandse Dominique (12) woont sinds twee jaar in de stad. Aan Kidsweek vertelt zij hoe ze het noodweer beleeft.

Spy in the wild

Je ziet bijna niet dat ze nep zijn: de robotdieren uit het natuurprogramma Spy in the Wild. Ofwel: spioneren in het wild! Dat levert heel wat bijzondere beelden op.

In Bangladesh zijn er schoolboten

De zomervakantie is voorbij, tijd om weer in de boeken te duiken! Niet alleen in Nederland, ook in de rest van de wereld moeten jongeren weer naar school. 

Disney magic bench

Het ziet eruit als een gewoon houten bankje, maar dat ís het niet! Het is een magisch bankje, gemaakt door Disney. Je kunt er namelijk spelen met Disneyfiguren!

Vertaalmachine voor honden en katten

Heb jij je altijd afgevraagd wat honden willen zeggen als ze blaffen? Of als een kat miauwt? In de toekomst kun je dat misschien ontdekken. Er zou gewerkt worden aan een vertaalmachine voor huisdieren!

Shane Kluivert (9) tekent groot kledingcontract

Een deal sluiten met een groot kledingmerk, dat lukt vaak alleen de grootste voetballers. Maar het kleine voetbaltalent Shane Kluivert (9) heeft er nu ook eentje!

Foto: Dreamstime

‘Als je nu niet ophoudt met klieren, zetten we je uit de auto!’ Dreigen je ouders daar tijdens de vakantie weleens mee? Durven ze heus niet. Maar stel dat je deze zomer tóch in je uppie langs de weg belandt. Hoe overleef je dat dan? Kidsweek vogelt het uit. Deel 3: Menno worstelt zich door extreem weer met weerman Gerrit Hiemstra. 

Sire wil jongens 'echt weer jongens' laten zijn

Jongens en meisjes zijn gelijk, maar niet hetzelfde. Jongens leren bijvoorbeeld anders dan meisjes! Daar moet meer aandacht voor komen, vindt SIRE. Die stichting is daarom een campagne begonnen om 'jongens weer jongens te laten zijn'.

weer olifanten gered uit zee Sri Lanka

Is het een dolfijn? Is het een walvis? Nee, het is een olifant! De kustwacht van Sri Lanka keek vreemd op toen ze twee olifanten in zee zagen dobberen. Ze waren verdwaald en in nood!

Telefoon in achtbaan: slecht idee

Wat er zo leuk is aan een ritje in een achtbaan? Het gevoel dat je vliegt natuurlijk! Al moet je wel oppassen dat je geen losse spullen meeneemt. Die kunnen namelijk écht wegvliegen, blijkt wel uit deze foto.

Skyslide in Los Angeles

Heb jij geen last van hoogtevrees? Mooi: dan is de SkySlide in Los Angeles echt iets voor jou. Deze glazen glijbaan is namelijk op 300 meter hoogte!

Zwemmen in open water? Hier moet je op letten

Heb jij met dit zonnige, zomerse weer ook zin om een duik te nemen in een meer, plas of rivier? Heerlijk verfrissend natuurlijk, maar houd de volgende tips wel in je achterhoofd!

Vlinders ontsnapt uit Burgers' Zoo Arnhem

De inwoners van Arnhem zien ze vliegen: bijzondere, tropische vlinders! Een foutje: ze zijn ontsnapt uit hun nieuwe verblijf in dierentuin Burgers' Zoo...

Zjdoen van Margriet van Breevoort

In Nederland is-ie misschien nog niet zo bekend, maar in Rusland is het een echte superster. De homunculus loxodontus! Het is geen echt dier, maar een beeld van de Nederlandse kunstenaar Margriet van Breevoort. De Russen zijn dol op dit blubberbeest, genaamd Zjdoen!

Sing Song (2017) recensie
3.5
Film

Deze zomer draait de nieuwe muzikale film Sing Song in de bioscoop. In Kidsweek lees je deze week een interview met hoofdrolspeelster Georgiefa Boomdijk. Is het een aanrader?

Hondenbezitters in Spaanse stad moeten nu ook plas opruimen

Met een zakje de hondenpoep opruimen, dat zijn de meeste baasjes al wel gewend. Maar in een Spaans stadje moeten de eigenaren straks ook de plas van hun hond opruimen! 

De hoogste mobiele zweefmolen ter wereld komt naar Nederland

Waaghalzen en durfallen opgelet: de hoogste mobiele zweefmolen komt naar Nederland! Dit weekend staat-ie op de jaarlijkse kermis in het Brabantse plaatsje Uden. De zweefmolen is maar liefst tachtig meter hoog.

Kinderkoran door Abdulwahid van Bommel

Het is voor moslims het belangrijkste boek ter wereld: de koran. Dit weekend verschijnt er een nieuwe versie van het boek: eentje speciaal voor kinderen!

7000 kippen op de snelweg bij Asten (Oostenrijk)

'Zevenduizend kippen vervoeren? Pfff, eitje!' Dat moet een vrachtwagenchauffeur in Oostenrijk deze week gezegd hebben. Het ging alleen mis: de kippen kukelden van de truck zo op de snelweg!

Puffie the Chow on Instagram

Sinds een paar weken heeft-ie een nieuw huis: hondje Puffie. Zijn baasjes zijn zó blij met hem, dat ze op Instagram volop foto's en filmpjes delen. En die zijn in korte tijd razend populair geworden! 

vlogacademy HEMA

Onderbroeken, rookworsten en... les in vloggen. Je vindt het allemaal bij de HEMA! Het warenhuis opende zaterdag een eigen Vlog Academy. De hele zomer geven bekende YouTubers les in het maken van video’s. Lenn (11) nam dinsdag alvast een kijkje bij de open dag.

Bana

Elk jaar maakt het Amerikaanse tijdschrift TIME bekend welke aardbewoner de meeste invloed heeft. Maar wie zijn op internet het machtigst? TIME verzamelde 25 internethelden. De achtjarige Bana Alabed uit Syrië is de jongste!

Joy (Beautynezz) geeft les bij de HEMA Vlog Academy

Ze zit zelf nog op school. Maar zaterdag mag Joy (14), beter bekend als Beautynezz, zélf lesgeven. Over vloggen! Dit zijn haar belangrijkste tips.

Ook de dierentuin in Berlijn krijgt twee panda's te leen

Herzlich wilkommen, Meng Meng en Jiao Qing! Dat riepen Duitsers dit weekend. In Berlijn kwamen twee reuzenpanda's uit China aan. Die gaan daar een tijdje in de dierentuin logeren. Precies: net als in Nederland!

Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun

Iedereen haalt weleens kattenkwaad uit. Maar om dat nou te doen bij de koning van Thailand? Dat is niet heel slim, hebben twee Duitse jongens ontdekt...

Op je fiets springen? Eerst je telefoon uitzetten! Dat is het idee achter het 'slimme slot' dat telecombedrijf KPN heeft ontwikkeld samen met Veilig Verkeer Nederland (VVN). Een speciale app zorgt ervoor dat je tijdens het fietsen niet meer kunt appen.

Op je telefoon kijken en fietsen tegelijkertijd, dat is heel gevaarlijk. Maar hoe zorg je dat niemand het meer doet? Heel simpel: door een slot te maken dat alleen open gaat als je je telefoon uit doet!

Ken van Barbie krijgt verschillende soorten en maten

Ken jij Ken? De pop is bijna net zo beroemd als zijn vriendin Barbie. Vorig jaar kreeg Barbie al een make-over, nu is Ken aan de beurt!

Koedoe valt giraffe aan in Diergaarde Blijdorp

Al jaren delen de giraffen en de koedoes in Diergaarde Blijdorp hun verblijf. Normaal kunnen de dieren het goed met elkaar vinden, maar gisteren ging het mis: bok Nico ging met zijn horens in giraffe Banio prikken!

Buitenspeeldag 2017

Heb jij je voetbal, skeelers en waterpistolen al klaargelegd? Het is vandaag Buitenspeeldag! En je boft, want het is dit jaar extra lekker weer. Al waarschuwen experts wel: pas op voor de zon!

Mag Theresa May blijven als premier van Engeland?

Het is een spannende dag in Engeland. Krijgen ze een nieuwe premier, of mag de zittende baas Theresa May nog een tijdje blijven? Daar mogen ze vandaag over stemmen.

Kinderen vrij door ingestort plafond basisschool

Het stormt in Nederland! Op sommige plekken waait de wind zó hard, dat er overlast is ontstaan. Op basisschool Leyenburg in Den Haag bijvoorbeeld. Daar kwam het plafond naar beneden door de storm!

Oostwende College rouwt om Savannah

Het zijn nare tijden voor inwoners van Hoevelaken en Bunschoten. Vrijdag werd het lichaam van Romy (14) uit Hoevelaken gevonden. Zondag dat van Savannah (14) uit Bunschoten. Er zijn nog veel vragen. Maar vooral: heel veel verdriet.

Leraren gaan staken voor meer salaris en lagere werkdruk

Het zou zomaar kunnen dat je op dinsdag 27 juni een uurtje later naar school moet. Veel juffen en meesters gaan dan namelijk staken! Als protest blijven scholen dan even dicht. De leraren willen namelijk dat er beter voor ze gezorgd gaat worden.

8 year-old girl disqualified from soccer game; she 'looks like a boy'

De Amerikaanse Mili (8) is gek op voetballen. Ze had dan ook heel veel zin om met haar team mee te doen aan een belangrijk voetbaltoernooi voor meisjes. Alleen was Milli op het laatst tóch niet welkom. Waarom? Omdat ze dachten dat ze een jongen was!

Panda's Wu Wen en Xing Ya eindelijk buiten in Ouwehands Dierenpark

Daar zijn ze dan: Wu Wen en Xing Ya! Dinsdag mochten de twee reuzenpanda's voor het eerst naar buiten in Ouwehands Dierenpark. Daar keken heel veel mensen naar uit!

Zeevonk in de Noordzee

Is het betoverd water? Is het glow in the dark? Nee, het is zeevonk! De afgelopen dagen zat de Noordzee er vol mee. Maar wat is het precies?

Menno over aan elkaar schrijven

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Formatie mislukt, partijen gaan opnieuw proberen coalitie te vormen

'Helaas mensen, het is niet gelukt!' Dat zeiden de leiders van vier politieke partijen deze week. De afgelopen weken probeerden zij een nieuwe regering te vormen. Da's een lastige politieke puzzel, blijkt nu.

Schilderijen Rijksmuseum laten lachen met FaceApp

Schilderijen en beelden in een museum zijn altijd zo serieus. Dat viel de Britse tekenaar Olly Gibs ook op. Hij wandelden vrijdag door het Rijksmuseum in Amsterdam. Hij pakte zijn telefoon, opende FaceApp en liet de eeuwenoude portretten lachen!

Suske en Wiske en de Planeetvreter

Ken jij Suske en Wiske? De twee stripfiguren zijn al tientallen jaren oud. Voor een nieuw stripalbum hebben ze nu een ware make-over gekregen!

O'G3NE elfde op Eurovisie Songfestival 2017, Portugal wint

In de finale van het Eurovisie Songfestival zaterdag is Nederland nét buiten de top tien gevallen. Lisa, Amy en Shelley van O'G3NE belandden met hun nummer Lights and Shadows op de elfde plek. Portugal wist het liedjesfeest te winnen.

Zapp Your Planet: Kinderen halen ruim 6 ton op voor haaien

De actie Zapp Your Planet: Haai-Alarm heeft maar liefst 621.780 euro opgebracht. Dat werd zaterdagavond bekend aan het einde van de tien uur durende tv-uitzending. Nog nooit haalden kinderen zo veel geld op voor de Zapp-actie!

Zapp Your Planet: Haai-Alarm

‘Kom in actie voor de haai!’ Dat riepen bekende Zapp-presentatoren de afgelopen weken. Zaterdag is de grote finale van Zapp Your Planet: Haai-alarm. Dan wordt er tien uur lang tv gemaakt!

Beekse Bergen bouwt vakantiehuizen tussen wilde dieren

Wakker worden door een brullende leeuw of een tetterende olifant. Wie dat wil hoeft straks niet meer naar een natuurpark in Afrika af te reizen. Safaripark Beekse Bergen opent namelijk volgend jaar een bungalowpark, omringd door wilde dieren!

Leerlingen maakten Centrale Eindtoets beter dan afgelopen jaren

De uitslag van de Cito-toets is bekend! De toets in groep 8 is dit jaar beter gemaakt dan vorig jaar. Vijf groepachters mogen extra trots zijn: zij maakten de toets foutloos!

Quiz: Hoe goed ken jij Frankrijk?

De hele wereld kijkt vandaag naar Frankrijk. Daar zijn namelijk de Franse presidentsverkiezingen! Maar hoe goed ken jij Frankrijk als land eigenlijk? Doe de quiz en test je kennis!

Efteling opent de nieuwe attractie Symbolica

Het is de duurste attractie die de Efteling ooit gebouwd heeft: Symbolica. En over een paar weken gaat-ie eindelijk open. Maar wat kun je precies verwachten?

Escape room in Slot Loevestein: ontsnappen uit 650 jaar oud kasteel

In de geschiedenisles weleens over Hugo de Groot geleerd? Deze beroemde schrijver wist in 1621 uit Slot Loevestein te ontsnappen. Vanaf het najaar kan iedereen hem na-apen: het kasteel wordt namelijk omgetoverd tot escape room!

Cashen op Koningsdag: tips en tricks voor de vrijmarkt

De dag die je wist dat zou komen is eindelijk daar: Koningsdag! Op 27 april viert koning Willem-Alexander zijn verjaardag. Terwijl hij de hele dag een beetje koninklijk gaat zwaaien, kun jij mooi geld verdienen op de vrijmarkt. Oké, zo rijk als Willy zul je waarschijnlijk niet worden, maar op deze manieren kun je een aardig zakcentje verdienen...

Quiz Engelse Taal voor kinderen

Hurray! Het is vandaag de Dag van de Engelse Taal. Volgens velen de belangrijkste taal van de wereld. Misschien dat je er op school al mee oefent! Maar... how good is your English? Test het hier!

Recensie The Boss Baby (2017)
4
Film

Zin om in de meivakantie naar de bioscoop te gaan? Dan is The Boss Baby misschien wel wat voor jou. Tenminste, als je van baby's houdt. Bazige baby's! De boss baby blijkt een geniepig, volwassen zakenmannetje te zijn dat voor heel veel avontuur zorgt.

Keet Oldenbeuving

De Olympische Zomerspelen in Tokio zijn pas over drie jaar. Toch zijn veel sporters zich er al op aan het voorbereiden. Zo ook de twaalfjarige Keet uit Utrecht. Het jonge toptalent is geselecteerd voor het Nederlandse skateteam!

Vloggers en sluikreclame

'Mmm, deze chips is écht heel lekker!' 'Dit truitje van deze winkel staat zó mooi!' Veel YouTubers vertellen voor de camera wat ze lekker of leuk vinden. Daar komen soms ook producten voorbij. Toevallig, of... is het stiekem reclame? Daar is nu onderzoek naar gedaan.

Kidsweekredacteuren Bouwien en Menno heten de twee reuzenpanda's Wu Wen en Xang Ya welkom op Schiphol

Reuzenpanda's Wu Wen en Xing Ya zijn in Nederland! Kidsweekredacteuren Bouwien en Menno mochten woensdagavond de twee Chinese logees welkom heten op Schiphol. Een te gekke, maar ook wat gekke ervaring, vonden zij. Bekijk hier de video van de aankomst van de twee panda's!

Feestdagen Quiz

Lekker: lente! Nóg lekkerder: al die vrije dagen en feestjes die je de komende maanden om de oren vliegen! Maar eh, wat houden die vieringen eigenlijk in? Test jouw feestdagenkennis! 

Panda's gearriveerd

Tadaa, daar zijn ze dan: onze Chinese logees! De reuzenpanda's Wu Wen en Xing Ya arriveerden woensdagavond op Schiphol. Na een vlucht van elf uur landden ze veilig op de luchthaven. Na een korte check bij de dierenarts werden ze in een speciale hal op Schiphol voor het eerst aan het Nederlandse publiek geshowd. Door Bouwien Jansen en Menno...

Onderzoek naar invloed verkeerslawaai op kinderen

Toet toet! Boink boink! Herrie van auto's op een drukke weg kan behoorlijk vervelend zijn. Maar is het ook slecht voor je? Dat gaat de overheid nu uitzoeken.

Het speciale panda-vliegtuig van KLM met daarin de reuzenpanda's Wu Wen en Xing Ya voor hun reis naar Schiphol. De drie en een half jaar oude panda's zullen te zien zijn in Ouwehands Dierentuin in Rhenen.

Ze zijn vertrokken! De twee reuzenpanda's Wu Wen en Xing Ya zijn ingecheckt en per vliegtuig onderweg van China naar Nederland. Hoe ziet de reis eruit? En wat doen ze na aankomst?

Paasvuur verpest door koolmees Dronten

Het is op veel plekken in Nederland een traditie met pasen: het ontsteken van een groot paasvuur! In Dronten waren ze er al helemaal klaar voor. Alleen gooit een koolmees roet in het eten...

Kindertelefoon in geldnood

Heb je vragen over je lichaam, vriendschap, pesten of verliefd zijn? Bij de Kindertelefoon kunnen ze je helpen. Dat doen ze al bijna veertig jaar! Maar hoe lang nog?

Bibi wint prijs voor beste nieuwkomer YouTube

'En de VEED Award voor beste nieuwkomer gaat naar... Bibi!' Tijdens het YouTubefestival VEED won de 8-jarige Bibi een belangrijke prijs. En daar is ze heel blij mee!

Voetbal steeds populairder onder meisjes

Voetbal, da's alláng geen jongenssport meer! Steeds meer meisjes trekken hun kicksen aan en worden lid van een voetbalclub. Al zijn er twee sporten nog altijd populairder...

Ferrari-achtbaan in Spanje

Hou je van achtbanen? Dan moet je aan je ouders maar eens vragen om naar Spanje te rijden. Daar is deze week de hoogste en de snelste achtbaan ter wereld open gegaan. Met Ferrari-karretjes!

Buddy Pandajournaal

Nog een week en dan is het zover: dan komen de twee reuzenpanda’s uit China aan in Nederland! Om dat te vieren zendt NPO Zapp vijf dagen lang Het Pandajournaal uit. Presentator Buddy Vedder zoekt daarin uit: wat maakt de panda’s toch zo schattig en speciaal?

Artis scherpt beveiliging aan na dood pelikaan

De Amsterdamse dierentuin Artis heeft last van inbrekers. Vervelend voor de medewerkers, maar nog meer voor de dieren die er wonen. Bij een inbraak kwam dit weekend een pelikaan om het leven. Tijd voor maatregelen!

Huiswerk schoolvakanties

Heerlijk, vakantie. Even lekker niks doen! Maar sommige kinderen moeten alsnóg schoolwerk maken. Een slechte zaak, vinden Vlaamse experts.

colombia modderstromen

Groot verdriet in Colombia. Grote modderstromen hebben afgelopen weekend voor veel ellende gezorgd in het Zuid-Amerikaanse land. Meer dan 250 mensen hebben het natuurgeweld niet overleefd. Onder hen zijn veel kinderen.

Rookworstenvlaai bij HEMA

'Je veter zit los!' Ha, 1 april! Niet alleen mensen, ook heel wat bedrijven proberen vandaag een grap uit te halen.

Gelukkige juf of meester maakt gelukkig

Een chagrijnige juf of meester, daar word je niet blij van. Maar van een gelukkige leraar wél! Dat hebben Vlaamse wetenschappers onderzocht.

Kindertekeningen 'slechter van kwaliteit' dan twintig jaar geleden

Kinderen maken tegenwoordig heel andere tekeningen dan kinderen twintig jaar geleden. En die zijn wat minder mooi, blijkt uit onderzoek. Hoe zit dat?

Cristiano Ronaldo en zijn standbeeld

Tadaaa! Daar is-ie: het bronzen beeld van Cristiano Ronaldo. De voetballer mocht 'm woensdag zelf onthullen. Maar eh, echt lijken doet het beeld niet...

Bye Britten: Groot-Brittannië start Brexit-procedure

Doei! Ciao! Auf wiedersehen! Au revoir! Dat zeiden de leiders in de Europese Unie vandaag tegen de Britten. Want Groot-Brittannië heeft woensdag officieel aan de EU laten weten uit het clubje te stappen. Hoe zit dat precies? Drie vragen en antwoorden over de Brexit!

Niet meer roken in de wachtrij van pretparken

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

De Weerwolf in Walibi Belgiè

Het Belgische pretpark Walibi heeft last van bevers. Een houten achtbaan dreigt door het knaagwerk van de dieren in gevaar te komen! Daarom moeten de bevers weg, vindt het pretpark. Maar daar is niet iedereen het mee eens.

Giro555 actie

'Stort u ook geld op Giro555?' Die vraag wordt vandaag volop gesteld op tv, radio en internet. Met de actie van Giro555 moet geld worden opgehaald, om iets te kunnen doen aan de enorme hongersnood in Afrika.

BRITSE LERAAR IN ACTIE NA VONDST HAPPY MEAL EN BROODJE CHIPS IN BROODTROMMELS

'En, wat zit er in jullie broodtrommeltje?' Dat vroeg de Britse leraar Jon Cathy onlangs aan zijn leerlingen. Hij schrok zich een hoedje toen de broodtrommeltjes open gingen: hij zag heel veel ongezonde dingen! Dat moet anders, vindt Cathy.

The Big Bend

De Amerikaanse stad New York staat bekend om haar vele wolkenkrabbers. Als het aan een groep architecten ligt, komt daar straks een uniek exemplaar bij: een gebogen wolkenkrabber. Het lijkt wel een paperclip!

Olifantje verrassend snel geboren

Het was een spannende week voor de verzorgers van DierenPark Amersfoort. Olifant Indra kon elk moment bevallen! Vannacht was het zover.

Aanslag Londen op 22 maart 2017

De paniek was woensdag enorm in Londen. In de Britse hoofdstad vielen bij een terroristische aanslag meerdere doden en gewonden. 

Peters-wereldkaar

Leerlingen in de Amerikaanse stad Boston krijgen bij aardrijkskunde een nieuwe wereldkaart. De 'oude' zou namelijk niet helemaal eerlijk zijn, vinden deskundigen. Hoe zit dat?

Carter (8) is dankzij hond Rowdy eindelijk blij met wie hij is

De 8-jarige Carter uit de Amerikaanse staat Arkansas heeft een huidaandoening. Daardoor kreeg hij witte vlekken in zijn gezicht. Vreselijk, vond Carter dat. Totdat hij Rowdy ontmoette!

Te weinig kinderen krijgen les over bloot en seks op het internet

Veel kinderen komen op internet weleens plaatjes of filmpjes van blote mensen tegen, of van mensen die seks hebben. Dat stellen onderzoekers. Die vinden dat leerlingen daar op school meer les over zouden moeten krijgen.

Autisme in Sesamstraat: Julia moet soms even pauze

In de Amerikaanse versie van Sesamstraat duikt binnenkort een nieuwe bewoner op: Julia. Haar komst vinden veel mensen bijzonder: ze heeft namelijk autisme!

Moeder Namaste en haar pasgeboren jong in het Taman Indah-verblijf in Diergaarde Blijdorp.

Feest in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam vorige maand: toen werd daar een neushoorntje geboren! Nu heeft het beestje een naam: Karuna!

Ken jij deze beroemde bouwwerken
Quiz

Dat de Eiffeltoren in Parijs staat weet je natuurlijk. En dat het Vrijheidsbeeld in New York staat zal ook geen verrassing zijn. Maar weet jij van deze beroemde bouwwerken waar op de wereld ze te vinden zijn? Doe de test en je komt erachter!

'Zoogdieren zullen mogelijk krimpen door opwarming aarde'

De aarde warmt langzaam op. Dat heeft niet alleen gevolgen voor de natuur, maar ook voor dieren. Volgens wetenschappers zouden zoogdieren kunnen krimpen als de temperatuur op aarde stijgt.

Na de verkiezingen begint het formeren

Vrijwel alle stemmen zijn geteld. De winnaars en verliezers van de Tweede Kamerverkiezingen zijn bekend. Wat gaat er nu gebeuren?

Lijsttrekkers reageren op verkiezingsuitslag

Een jubelende Mark Rutte, een sippe Lodewijk Asscher, een zoenende Jesse Klaver en een dansende Henk Krol: dit zijn de reacties op de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen 2017.

Mark Rutte

En de winnaar is van de Tweede Kamerverkiezingen is... de VVD! Dat blijkt nu de meeste stemmen geteld zijn. Dit zijn de opvallendste uitslagen.

Tweede Kamerverkiezingen 2017 in cijfers

De stembussen zijn geopend! Vandaag wordt er in Nederland gestemd voor de Tweede Kamerverkiezingen. Da's een heel circus! Wist jij deze weetjes al?

Stemmen bij de verkiezingen

Op 15 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Dan mogen alle volwassenen in Nederland gaan stemmen. Maar waarop precies? En hoe gaat dat in z'n werk? Scoop legt het uit!

Holi-feest in Pakistan

Het is het kleurrijkste feest dat er op aarde gevierd wordt: Holi! Elk jaar in maart vieren Hindoes wereldwijd dat de lente weer begonnen is. En dat ziet er vrolijk uit! 

Azure Widow is niet meer

Het was één van de mooiste plekjes op Malta: de Tieqa tad-Dwejra. Deze rotspartij, die als een boog in de zee stond, trok veel toeristen. Maar door heel harde wind is-ie nu door de zee opgeslokt!

Mannequin Challenge onder politici

'Sta zo stil als een paspop.' Dat is het idee van de Mannequin Challenge. En ook al is-ie van vorig jaar, de belangrijkste lijsttrekkers uit de politiek waagden zich er toch nog aan bij het Jeugdjournaal.

Dog Picasso - Luvable Dog Rescue

Hij is misschien niet moeders mooiste. Maar geliefd is hond Picasso zeker wel. Samen met zijn broertje Pablo hoopt-ie op een nieuw baasje!

CDA-baas Buma: alle kinderen moeten het volkslied kennen

Het Wilhelmus is het volkslied van Nederland. Als het aan CDA-baas Sybrand Buma ligt, moet elk kind in Nederland dat mee kunnen zingen. Staand, uit volle borst! 

Stem je wijzer: wat weet jij over de verkiezingen?

Op 15 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Alle Nederlanders mogen dan stemmen. Nou ja, ‘alle’: als je nog geen achttien jaar bent, mag je niet meedoen. Gemeen hè? In Kidsweek kun je deze week daarom al oefenen met het invullen van een stembiljet, met vragen over de verkiezingen. Hier vind je de antwoorden!

We kijken met elkaar elke dag 1 miljard uur video's op YouTube

1000000000. Zoveel uur video kijken we elke dag op YouTube. Dat maakte de videodienst deze week bekend. Wat we allemaal in die tijd wel niet hadden kunnen doen...

Gevonden geld: houden of aangeven?

Je loopt op straat en je ziet een briefje van twintig liggen. Wat doe je: breng je 'm naar de politie, of hou je 'm zelf? Een vrouw uit Engeland deed het laatste. Daar heeft ze nu flink spijt van...

Jean (13) uit Syrië maakte indruk bij The Voice Kids

Heb jij vrijdag The Voice Kids gekeken? De 13-jarige Jean viel met zijn optreden op. Niet alleen vanwege zijn mooie stem, maar ook vanwege zijn verhaal. 

Voice-winnares Pleun Bierbooms

Vrijdag won de 18-jarige Pleun Bierbooms de talentenjacht The Voice of Holland. Sindsdien staat haar leven op z'n kop. Hoe gaat het nu met haar? Kidsweek sprak met de kersverse winnares!

Nieuw op WhatsApp: statusupdates sturen

Met WhatsApp kun je handig berichtjes versturen. Maar sinds gisteren kun je ook foto's en korte video's naar je vrienden sturen. Die verdwijnen na 24 uur. Dat doet wel héél erg aan Snapchat denken...

Zwangere amoerpanter blijkt overgewicht te hebben

Boswachters wisten het zeker: ze hadden een zwangere amoerpanter gespot! Dat zou goed nieuws zijn, want de panters zijn erg zeldzaam. Maar helaas: het beest bleek niet zwanger, maar gewoon wat te dik!

Nijntje Pleintje in Utrecht - Dick Bruna overleden

Je hebt vást weleens een boekje van Nijntje gelezen. Het schattige konijntje is wereldberoemd. Afgelopen week overleed de maker ervan: Dick Bruna. Daar zijn heel wat mensen verdrietig om. 

Pokémon GO update

Speel jij nog Pokémon GO? Dan hebben we goed nieuws: deze week verschijnen meer dan tachtig nieuwe Pokémon in het spel! En dat is niet alles...

Wereldkinderkankerdag - wat is kanker?

Elk jaar krijgen zo’n 550 kinderen in Nederland slecht nieuws te horen: zij hebben kanker. Gelukkig overleven drie van de vier kinderen deze rotziekte. Op woensdag 15 februari is het Wereldkinderkankerdag. Dan wordt nog even extra bij deze ziekte stilgestaan. Twee experts leggen je uit hoe het zit. 

Daimon in Hallo ik heb kanker

Elk jaar krijgen zo’n 550 kinderen in Nederland slecht nieuws te horen: zij hebben kanker. Daimon (9) was daar eentje van. Hij kreeg een tijd terug te horen dat hij leukemie had. In de EO-serie Hallo ik heb kanker wordt hij gevolgd.

Een oranje krokodil!

In de Amerikaanse staat South-Carolina kijken ze niet op als ze een krokodil in het water zien. Maar ze waren wel érg verbaasd toen er plots een oranje exemplaar opdook!

Oreo en Milka zoeken chocoladeproever

Weet jij al wat je wilt worden als je later groot bent? Nee? Wat dacht je van chocoladeproever? Dat is geen grap: die baan bestaat écht!

Obama kitesurfen

Acht jaar lang was hij de baas van Amerika. Maar sinds eind januari is Barack Obama geen president meer. Wat hij allemaal doet, nu Donald Trump het stokje heeft overgenomen? Nou, kitesurfen, bijvoorbeeld!

ANP

Het leek zo’n goed idee: een ruimteschip dat ruimterommel opruimt (snap je het nog?). De onbemande raket Kounotori-6 vertrok vorig jaar. Maar helaas, het plan is mislukt.

Legosteentje van 19.000 euro geveild

Hoeveel geld heb jij over voor een legosteentje? Twintig cent? Vijftig cent, hooguit? Een man uit Engeland heeft maar liefst 19.000 euro betaald voor één blokje! Maar dan wel eentje van goud.

Freek Vonk in het ziekenhuis na haaienbeet

Je kent Freek Vonk vast van zijn programma's waarin hij wilde dieren opspoort. Gevaarlijk natuurlijk! Dat blijkt nu helemaal: de bioloog is gebeten door een haai!

WNF redt bedreigde zoetwaterzeehond Finland

Ooit van de Saimaarob gehoord? Deze zeldzame zeehonden komen alleen voor in het Saimaameer in Finland. Het Wereld Natuur Fonds (WNF) heeft ze daar op een bijzondere manier gered.

Skelet van reuzenotter ontdekt in China

Wetenschappers hebben in China het skelet ontdekt van misschien wel de grootste otter ooit. Het dier zou zo'n 6,2 miljoen jaar geleden hebben geleefd en was zo groot als een wolf!

Jongens krijgen meer zakgeld

Krijg jij zakgeld? En heb je je weleens gevraagd hoeveel geld andere jongens en meisjes uit jouw klas krijgen? Uit Brits onderzoek blijkt dat meisjes minder zakgeld krijgen dan jongens.

Open Dagen voor leerlingen uit groep 8

Zit je in groep 8? Dan moet je binnenkort een nieuwe school kiezen! Maar ja: welke? Sommige middelbare scholen doen wel érg hun best om nieuwe leerlingen te lokken.

Onderzoek naar konijnen als huisdier

Ze zijn schattig, aaibaar en gezellig als huisdier. Maar hoe gelukkig zijn al die konijnen zélf eigenlijk? Dat willen onderzoekers uit Utrecht graag te weten komen.

Leraar basisschool haalt pester en slachtoffer soms door elkaar

Leraren op de basisschool vinden het soms lastig om pestgedrag te herkennen. Uit onderzoek blijkt dat docenten de pesters in de klas soms over het hoofd zien.

Robotaapje 'Spy in the wild'

Hij lijkt nét echt, dit robotaapje. Dat vonden de andere apen ook. Zij schrokken daarom enorm toen het robotje opeens naar beneden viel!

Daan en Anna populairste babynamen 2016

Daan en Anna: zo zijn de meeste baby's vorig jaar genoemd. Daarmee zijn Liam en Emma, de populairste kindernamen van 2015, verslagen. Hoe populair is jouw naam eigenlijk?

Een nieuw Star Wars-aapje

In het zuidwesten van China hebben wetenschappers een nieuw soort aapje ontdekt. Die heeft wel een heel bijzondere naam gekregen: hij is vernoemd naar een figuur uit de Star Wars-films!

Enorme ballenbak op Sydney Festival
Kijk nou!

In een ballenbak zwemmen is best leuk. Alleen: waarom zijn ze altijd zo klein? In de Australische stad Sydney pakten ze het daarom goed aan: daar kun je duiken in een bak met 1,1 miljoen ballen! 

Kuri: een schattig robotje

Heb je de animatiefilm Wall-E ooit gezien? Een schattige robot speelt daarin de hoofdrol. Nu kun je echt een robot bestellen die misschien nog wel schattiger is. Dit is Kuri!

Illustratie: Flos Vingerhoets

Tot nu toe heeft de winter zich nog ingehouden. Maar deze week veranderde dat: ineens kwam er gure wind, sneeuw en ijs. Als er nog meer ijs komt, kun je daar maar beter op voorbereid zijn. Met deze ijzingwekkende ijsweetjes kom jij deze winter goed beslagen... ten ijs! 

quiz kerstmis
Quiz

De kerstdagen staan weer voor de deur: heerlijk eten, spelletjes doen en televisie kijken. Maar in je eentje is er niets aan. Daarom helpt Kidsweek jou met het zoeken naar een nieuwe kerstvriend. Met welk kerstfiguur heb jij de beste match? Doe de test en kom erachter met wie jij de kerstdagen door moet brengen! 

bordspel Kidsweek 2017

Het zika-virus, de Olympische Spelen en de triomf van Trump: het was me het jaartje wel. Wil jij alle 52 weken nog een keer doorlopen? Trommel vrienden en familie op, zoek een dobbelsteen en pionnen, en race naar 2017. Veel plezier!

Te veel kinderen met dyslexie

Je kent vast wel iemand in de klas met dyslexie. Misschien heb je het zelf wel. De minister van Onderwijs maakt zich zorgen. Zij vindt dat er wel érg veel leerlingen met dyslexie zijn.

Canadese wijk stopt gebruik kerstlichten op plein door eekhoorns

Ze zien er enorm schattig uit. Maar eekhoorns kunnen soms best gemene knagers zijn! Daar zijn de inwoners van de Canadese stad Toronto het vast mee eens. Vanwege deze knorrige knaagdieren zit een grote kerstboom midden in de stad nu zonder licht.

De sorteerhoedspin van Harry Potter

Ben je een beetje bekend met de magische wereld van Harry Potter? Dan ken je de sorteerhoed vast wel. Nu is er in India een spinnetje ontdekt dat verdacht veel op dit magische voorwerp lijkt!

pokémon go nieuwe update

De hype is al een tijdje over, maar Pokémon GO is nog altijd een van de populairste spellen van dit moment. Om de spelers tevreden te houden, verschenen er gisteren nieuwe Pokémon in het spel. De komende maanden volgen er meer. Ga jij hierdoor weer Pokémon vangen?

chimpansee onderzoek

Mensen kunnen elkaar in één oogopslag herkennen. Aan elkaars gezicht. Chimpansees kunnen dat ook, maar dan... aan elkaars billen! Hoe ze dat precies doen, is nu onderzocht.

rijksmuseum van oudheden kinderen
Testteam

Het meeste in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden is héél erg oud. Behalve de Egypte-zalen: die zijn gloedjenieuw! In het nieuwe museumdeel zijn meer dan 1400 voorwerpen uit het oude Egypte te zien. Als ware archeologen gingen de testers van Kidsweek erop af!

Score CITO-toets per school

Voor alle leerlingen in groep 8 is de eindtoets een belangrijk moment. Maar ook de scholen zelf vinden het spannend: scoren ze net zo goed als andere scholen? RTL Nieuws heeft dat nu uitgezocht.

Brrr... koudste Pakjesavond in 20 jaar!

Sinterklaas moet vanavond een extra tabberd aan. Het wordt namelijk de koudste Pakjesavond in twintig jaar tijd!

Perspiet

De Perspiet is weer in het land! Speciaal voor Kidsweek is de Perspiet dit jaar gaan vloggen. Bekijk hier alle video's onder elkaar.

Perspiet

De Perspiet is weer in het land! Speciaal voor Kidsweek is de Perspiet dit jaar gaan vloggen. In deze laatste video geeft Perspiet beautytips. Zo straal je op Pakjesavond!

Jonge Musicalhelden: Mats in Ciske de Rat

De hoofdrol spelen in een grote musical: hoe gaaf is dat? Je moet alleen wel heel goed kunnen zingen, dansen én acteren. Voor Mats (10) is dat een koud kunstje. Hij speelt de hoofdrol in Ciske de Rat. Hoe is dat om te doen?

The Lion King

De hoofdrol spelen in een grote musical: hoe gaaf is dat? Je moet alleen wel heel goed kunnen zingen, dansen én acteren. Voor Tommie (9) is dat een koud kunstje. Hij speelt op dit moment de rol van kleine Simba in The Lion King. Hoe is dat om te doen?

Jonge Musicalhelden: Philip

De hoofdrol spelen in een grote musical: hoe gaaf is dat? Je moet alleen wel heel goed kunnen zingen, dansen én acteren. Voor Philip (11) is dat een koud kunstje. Hij speelt op dit moment de hoofdrol in de musical Dolfje Weerwolfje. Hoe is dat om te doen?

#PietPower - Unboxing Party

De Perspiet is weer in het land! Speciaal voor Kidsweek is de Perspiet dit jaar gaan vloggen. Deze keer heeft Perspiet een unboxing video gemaakt in de Pakjeskamer! Welk cadeautje zou jij wel willen hebben?

Hotdog voor 230 euro

De meeste hotdogs kosten een paar euro. Maar in de Zwitserse hoofdstad Zürich kun je een veel duurdere krijgen. Daar kun je een hotdog kopen van wel 230 euro!

Perspiet doet een pepernotenchallenge

De Perspiet is weer in het land! Speciaal voor Kidsweek is de Perspiet dit jaar gaan vloggen. In deze video waagt de Perspiet zich aan een pepernotenchallenge, samen met Kidsweek-baas Jacqueline. Als dat maar goed gaat...

Annegien Schilling is 7Days Jongere van het Jaar 2016

Annegien Schilling (17) is uitgeroepen tot 7Days Jongere van het Jaar 2016! De Instagram-kunstenares, die wereldwijd succes heeft met haar foto's, kreeg de meeste stemmen in de spannende verkiezing van jongerenkrant 7Days. Dat werd donderdag bekendgemaakt tijdens een feestelijke uitreiking in Amsterdam. 

Stelling over stunts in film
Stelling

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom? Dit keer Menno over filmstunts.

St Germans

Heb jij al moeite om je eigen kamer op te ruimen? De 12-jarige Albert uit Engeland staat voor een grotere uitdaging. Hij is vanaf nu de baas van een gigantisch landgoed, van wel 3500 voetbalvelden groot!

PietPower

De Perspiet is weer in het land! Speciaal voor Kidsweek is de Perspiet dit jaar gaan vloggen. Dit keer heeft Perspiet een morning routine gemaakt. Want hoe ziet de ochtend van een Piet er eigenlijk uit?

KISSES op Junior Eurovisie Songfesival

En de winnaar van het Junior Eurovisie Songfestival 2016 is... Mariam uit Georgië! Zij kreeg de meeste punten van het publiek en de vakjury. De Nederlandse meidengroep KISSES belandde op de achtste plek. Precies in het midden!

Dossier Mediawijsheid

Is jouw wachtwoord '123456', of 'abcdef', of gewoon 'wachtwoord'? Niet heel veilig natuurlijk. Voor je het weet raadt iemand 'm! Daarom, speciaal voor jou: vijf tips voor een veilig wachtwoord.

PietPower - De Perspiet is terug

De Perspiet is weer in het land! Speciaal voor Kidsweek is de Perspiet dit jaar gaan vloggen. In deze video probeert de Perspiet een prank uit te halen op de redactie. Alleen lukt dat niet helemaal...

Barron Trump

'En wat doet jouw vader?' 'Die wordt de nieuwe president van de Verenigde Staten!' Barron Trump (10) kan het zeggen. Hij is de jongste zoon van Donald Trump, de omstreden zakenman die de nieuwe president van Amerika wordt. Niet alleen zijn vader, ook Barron zelf leidt een bijzonder luxe leventje. Jaloersmakend, of juist niet?

PietPower: De Perspiet bij Kidsweek

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan! Nog even, dan stappen Sinterklaas en zijn Pieten weer aan wal. Vorig jaar kwam een van de Pieten langs bij de redactie van Kidsweek: de Perspiet! Zal ze dit jaar weer langskomen?

Meteoriet?

Soms, heel soms, valt er een steen uit de ruimte op de aarde. Dat is best zeldzaam. Een vrouw uit Amstelveen keek dan ook verschrikt op toen er opeens een voorwerp op haar dak viel. Alleen: het was geen meteoriet, maar een drol, zegt de politie!

Dierentuinen verbieden?

Ga jij weleens naar de dierentuin? Veel mensen vinden het leuk om daar naar beesten te kijken. Maar de Partij voor de Dieren vindt het vooral zielig voor die dieren. Als het aan de partij ligt, worden straks alle dierentuinen in Nederland verboden!

Italië beeft weer

En wéér trilde de aarde in Italië. Dit weekend werd het land opgeschrikt door een zware aardbeving. Nog geen twee maanden geleden was het ook al raak. Hoe kan het dat er in Italië zo veel aardbevingen zijn?

justin bieber amsterdam quiz

De Beliebers zijn door het dolle heen. Gaat Justin Bieber écht in Nederland wonen? Volgens roddelprogramma Shownieuws heeft-ie een superdeluxe appartement in Amsterdam gekocht. Of dat klopt? Dat blijft waarschijnlijk nog...

Beeld: CCTVNews

De meeste kinderen lopen of fietsen naar school. Niet de kinderen van het Chinese dorpje Atuleer. Zij moeten elke dag een gevaarlijke berg af om naar school te komen. Gelukkig krijgen ze binnenkort een nieuwe ladder.

the voice of holland coaches

Is er nog onontdekt zangtalent in Nederland? RTL4 denkt van wel: daar begint vanavond alweer het zevende seizoen van The Voice of Holland. Nieuw op de rode, ronddraaiende stoelen zijn coaches Guus Meeuwis en Waylon. Om je alvast op te warmen: de belangrijkste cijfers rondom The Voice.

Rein van Duivenbode in Hart Beat

Een paar maanden geleden maakte de band Mainstreet bekend te stoppen. Balen voor alle fans, maar niet getreurd: zanger Rein van Duivenboden schittert nu in de nieuwe film Hart Beat! Wij spraken met de kersverse acteur.

In de metro met koning Willem-Alexander
In beeld

Mensen die dinsdag met de metro reisden in Amsterdam keken gek op. Zagen zij daar nou... de koning? Willem-Alexander? In de metro?! Ja, is het antwoord!

Verstappen in Japan

Het is Max Verstappen weer gelukt: een plekje op het podium! De 19-jarige Formule 1-coureur wist op de Grand Prix​ in Japan naar een tweede plek te racen. Daar is-ie zelf maar wat trots op!

Kuifje

Hij is een van de beroemdste stripfiguren ooit: Kuifje. De strips van de Belgische tekenaar Hergé zijn wereldberoemd. Zelfs in Hongkong. Daar is een tekening van Kuifje geveild voor een miljoen euro.

De Grote Kidsweek Dierendag

Het was een vrolijke beestenboel, afgelopen zondag in DierenPark Amersfoort. Daar werd de Grote Kidsweek Dierendag georganiseerd! Niet alleen werd bekend wie Dier van het Jaar 2016 is geworden, ook kon er volop worden geknutseld en gespeeld.

De grijze roodstaartpapegaai

Het gaat niet goed met de grijze roodstaartpapegaai. De bijzondere vogel, die ons mensen goed kan napraten, mag daarom niet aan mensen verkocht worden.

Marley en Elsa zijn Dier van het Jaar 2016!
Dier van het Jaar

En de titel van Dier van het Jaar 2016 gaat naar... Marley en Elsa! Deze taaie welpjestweeling heeft de meeste stemmen gekregen. Ambassadeur Bouwien en Stichting AAP zijn maar wat blij.

De geschiedenis van tv

Hoera: de televisie is jarig! Precies 65 jaar geleden was in Nederland voor het eerst een tv-uitzending te zien. Dat ging heel anders dan nu!

Cheeta-zesling

In Burgers' Zoo zijn er zes nieuwe dieren bijgekomen. Een cheetavrouwtje is in het dierenpark bevallen van een zesling!

Orkaan Matthew

In het Caribisch gebied houden ze hun adem in. Een orkaan trekt daar over het land. Het is de zwaarste storm in jaren die de mensen daar meemaken.

Stem op de currymeeuw
Dier van het Jaar 2016

Vergeet de hond, de kat en de welpjes: als er één beest de titel Dier van het Jaar 2016 verdient, is het de currymeeuw wel! Jij stemt toch ook op dit pittige beest?

Nieuw: De Marker Wadden

Sinds dit weekend heeft Nederland er een stukje land bij. In het Markermeer ligt namelijk een nieuw eilandje. Het is de eerste van de vijf stukjes land die Nederland erbij krijgt.

testteam Kidsweek Museum Boijmans Van Beuningen
Testteam

‘Niets hoeft, bijna alles mag.’ Dat zijn de regels bij de nieuwe tentoonstelling Alles Kids in Museum Boijmans Van Beuningen. Dit museum in Rotterdam, dat volhangt met schilderijen, heeft nu voor het eerst een tentoonstelling speciaal voor kinderen. Daar moest het testteam natuurlijk een kijkje nemen.

Krokodillen in Amsterdam?

In een park in Amsterdam hangt sinds kort een bordje op een brug. 'Siamese krokodil', staat erop. Volgens het informatiebordje zouden er krokodillen in het water zitten!

Chinezen bouwen pandaverblijf Ouwehands

Ze hadden al eind dit jaar in Nederland moeten zijn: de twee reuzenpanda's uit China. Alleen hebben de zeldzame dieren wat vertraging: het verblijf in Ouwehands Dierenpark in Rhenen is namelijk nog niet af!

Babyeekhoorns gered

Je zou het bijna vergeten, maar ook dieren hebben last van natuurrampen. Na een grote storm in de Verenigde Staten zijn daar honderden babyeekhoorns gered.

Insect in hagedis in slang

Een fossiel vinden is al heel bijzonder. Maar drie fossielen ín elkaar vinden, dat is wel heel erg zeldzaam. In Duitsland is een insect in een hagedis in een slang gevonden!

Half-Hollandse Grace (12) wint America's Got Talent

En de winnaar van America's Got Talent is... Grace VanderWaal! De 12-jarige zangeres wist de grote talentenjacht te winnen. En daar mogen wij ook een beetje trots op zijn: ze is namelijk half-Nederlands!

woudagemaal
Testteam

Honderd jaar geleden werd in Friesland een indrukwekkend stoomgemaal gebouwd: het Ir. D.F. Woudagemaal. Genoemd naar Dirk Frederik Wouda, de ontwerper van het gemaal. Nu kun je er alles te weten komen over stoom en water. Het Kidsweek testteam reisde af naar Lemmer om dit bijzondere monument van dichtbij te bekijken.

Na 60 jaar eindelijk met tegoedbon de lucht in

En daar ging-ie de lucht in: de 83-jarige Piet van der Meijden uit Utrecht. De man had nog een tegoedbon voor een zweefvlucht. Dat bonnetje was wel 60 jaar oud!

Legends of Gaming

Op YouTube vind je heel veel jonge gamers. Maar wie is eigenlijk de beste? Dat gaan bekende YouTube-sterren, onder wie Enzo en Milan Knol, uitzoeken. Zij zijn vanaf vandaag te zien in het gametoernooi Legends of Gaming

De Buitendienst met Yannick Jozefzoon

Vandaag begint De Buitendienst weer. Vier presentatoren gaan op avontuur in de natuur. Dit seizoen mag acteur Yannick Jozefzoon (26) voor het programma op pad. ‘Ik ben echt een buitenmens.’

oudste mens

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Zwemmen met een orka

De Nieuw-Zeelandse Timothy Stewart boft maar. In zijn kayak kwam hij opeens een orka tegen! Hij kroop zijn bootje uit om een stukje met het enorme zeebeest te gaan zwemmen.

Drentse school heeft nog 1 leerling nodig

Het zijn spannende tijden voor basisschool De Zwaluw in het Drentse plaatsje Zandpol. Op die school zitten erg weinig leerlingen. Zo weinig, dat de school moet sluiten. Tenzij er nog één nieuwe leerling komt...

Crystal Serenity

De Noordpool bestaat voor een groot deel uit ijs. Daar kun je dus lastig varen. Maar door de opwarming van de aarde kan dat nu wel. Deze maand vaart er voor het eerst een cruiseschip!

Een echte egelambassadeur

Het Engelse stadje Ipswich was deze zomer op zoek naar een egelambassadeur. Die is nu gevonden. De 25-jarige Alexandra mag de egels de komende tijd beschermen!

Schrijfvaardigheid kinderen

Vind jij schrijven leuk? Veel kinderen zouden er niet zo goed in zijn. Op de basisschool moet meer aandacht komen voor goed schrijven, vinden onderzoekers.

Neppistool

Het lijkt onschuldig speelgoed: een neppistool. 'Hij is toch niet echt!' Maar dat zien politieagenten soms niet. Die roepen daarom nu op: ga niet met een speelgoedpistool de straat op!

Airlander 10

Is het een vogel? Is het een vliegtuig? Nee: het is de Airlander 10! Dat is het grootste luchtschip ter wereld. Vorige week maakte hij z'n eerste vlucht. Alleen kwam-ie deze week in de problemen...

Annegien Schilling

Honderden foto’s heeft Annegien Schilling (16) uit Utrecht al gemaakt. Die worden door veel mensen geliket op Instagram. Het zijn dan ook niet zomaar foto's: het zijn kleine kunstwerkjes! Vrijdag zijn haar bijzondere foto's te zien in de Cuypershal van het Centraal Station in Amsterdam....

 Piotr Malachowski

Op de Olympische Spelen in Brazilië won discuswerper Piotr Małachowski een zilveren medaille. Hij is een echte held dus! Dat bewijst de Poolse atleet nu opnieuw. Hij heeft zijn prijs verkocht om een ziek jongetje te helpen.

Aardbeving in Italië

Italië is vannacht opgeschrikt door een krachtige aardbeving. Daarbij zijn zeker 247 doden gevallen en veel dorpjes liggen in puin. Hoe kan zoiets gebeuren?

Sosha is nieuw bij het Klokhuis

Al sinds 1988 is Het Klokhuis op televisie te zien. Maar oud en stoffig, dat is het programma zeker niet. Drie nieuwe gezichten vullen het presentatieteam aan. Sosha Duysker is één van hen. ‘Ik ben een echte durfal!’

Donald Trump in z'n blootje
Kijk Nou!

Daar stond-ie dan, poedeltjenaakt: de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump. Nee, niet echt hoor. Het was een standbeeld! Zo werd-ie belachelijk gemaakt.

Vampierzusjes 2
3
Film

Vier jaar geleden verscheen het eerste deel van Vampierzusjes. Nu zijn Dakaria en Silvania terug, in een nog duisterder avontuur. Niet alleen de buurman, ook een gemene volbloedvampier probeert de zusjes te pakken te krijgen!

Schattig paars inktvisje

Haaien, krabben, kwallen: in de zee zwemmen veel enge dieren rond. Maar soms ontdekken wetenschappers juist hele schattige zeebeestjes. Zoals deze lieve paarse inktvis!

Rutte en Asscher aan de wandel
Kijk Nou!

Normaal dragen politici een chic pak met stropdas, of een stijlvolle jurk. Maar deze week gingen de leden van het kabinet in hun 'gewone kloffie' op pad. Een dagje uit met alle ministers!

Topdrukte op Schiphol
Infographic

Wie vandaag naar Schiphol gaat, is niet alleen. De luchthaven verwacht vandaag 221.000 reizigers. Dat zou een record zijn! Maar wist je dat Schiphol het altijd wel druk heeft? Bekijk deze cijfers maar!

Italiaanse kustwacht beboet vakantievierders die strandplek 'reserveren'

Alvast je handdoek op een strandstoel leggen, of uren van tevoren een parasol klaarzetten: wie naar het strand gaat, wil natuurlijk een goed plekje. Maar eerlijk is het niet. In Italië kun je er zelfs een boete voor krijgen!

Een broodje schildpad

Sommige mensen willen gewoon echt niet zonder huisdier op vakantie. Zo ook een man uit China. Om zijn schildpad mee het vliegtuig in te kunnen smokkelen, vermomde hij het dier als hamburger!

Verrückt in Kansas City

In Kansas City in de Verenigde Staten staat de hoogste glijbaan ter wereld. Een echte attractie voor durfals. Alleen dit weekend ging het goed mis: een tienjarige jongen verongelukte.

Een parade van Pikachu's
Kijk Nou!

Meer dan vijftig Pikachu's wandelden dit weekend door het Japanse stadje Yokohama. Daar werd de jaarlijkse Pikachu Parade gehouden.

AFP PHOTO / PRESIDENCIA PERU
Kijk nou!

Sinds een week is Pedro Pablo Kuczynski de president van Peru. De nieuwe leider van het Zuid-Amerikaanse land wilde meteen het goede voorbeeld geven. En dus ging hij een half uurtje sporten met zijn ministers!

Pokémon GO revenge wraak revanche

Filmpje: Pikachu's nemen wraak op Pokémon GO-spelers

Wereldwijd worden elke dag tienduizenden Weedles, Rattata's en Psyducks gevangen. Door het succes van Pokémon GO worden die allemaal in Pokéballs gevangen. Zielig eigenlijk, nietwaar? Dat vonden vier jongens uit het Zwitserse stadje Basel ook. Tijd voor...

Marco Borsato

Dromen zijn bedrog, Afscheid nemen bestaat niet, Wit licht: grote kans dat je deze liedjes van Marco Borsato kent. De zanger heeft al heel veel hits gescoord. Hoe? Gewoon: door alle liedjes een beetje op elkaar te laten lijken. Bekijk dit filmpje maar, dan ontdek je het geheim van Borsato!

Kohei Uchimura speelt Pokemon Go
Dossier Olympische Spelen

Ben jij ook verslingerd aan Pokémon GO? Het spel wordt over de hele wereld gespeeld. Zelfs de Olympische sporters doen het! Maar voor een Japanse turner werd het een heel duur grapje...

Op vakantie naar Texel
Quiz

Heb jij weleens een Waddeneiland bezocht? Deze eilanden boven in Nederland zijn heel populair! Elk jaar komen er wel 1,3 miljoen toeristen, blijkt uit onderzoek van het CBS. En de meeste bezoekers komen gewoon uit Nederland. Wat weet jij van...

Tadzjikistan bestraft journalisten om ingewikkelde woorden

Lees jij soms artikelen die bomvol woorden staan waar je nog nóóít van hebt gehoord? Heel vervelend! Dat vonden ze in Tadzjikistan ook. In dat land kunnen journalisten nu een boete krijgen als ze té moeilijke woorden gebruiken.

Zoo Dublin: jongetje bij de neushoorns

In een dierentuin kun je dieren van dichtbij bekijken. Maar zo dichtbij als dit jongetje afgelopen weekend deed, is levensgevaarlijk! De dierentuin in Dublin doet daarom onderzoek.

Nieuw Harry Potter-boek

Heb jij de boeken over Harry Potter gelezen? Negen jaar geleden verscheen het laatste deel. Maar nu is er tóch een nieuw, achtste deel! Voorlopig alleen in het Engels, vanaf november ook in het Nederlands.

Nieuw-Zeeland wil in 2050 roofdier-vrij zijn

Wilde katten, ratten, hermelijnen en wezels: in Nieuw-Zeeland is daar straks meer geen plek meer voor. De regering wil geen roofdieren meer in het land! 

Messi is naar de kapper geweest
Kijk nou!

Iedereen keek verrast op toen voetballer Lionel Messi deze week op de training van FC Barcelona verscheen. Hij had zijn bruine coupe ingeruild voor een wit kleurtje! 

Mario Kart maakt je een betere autobestuurder

Je ouders denken vast dat gamen slecht voor je is. Maar is dat echt zo? Onderzoekers denken dat je er juist wat van kunt leren. Zo zou je door een racespel als Mario Kart later een betere chauffeur worden!

James the Ice Creamcycle Dude

Met mooi weer heeft iedereen trek in een ijsje. Maar wat nu als je geen geld hebt? De Amerikaanse James Karagiannis vond het zielig dat sommige kinderen geen ijsje konden kopen. Dus kunnen ze nu met iets anders betalen: een goed antwoord!

Nickelodeon homo-ouders

Kijk je weleens cartoons? Daarin zijn ouders altijd man en vrouw. Maar waarom nooit vrouw en vrouw? Of man en man? Dat kan anders, dachten ze bij Nickelodeon. In Amerika zijn op die zender deze week de eerste homo-ouders te zien!

In Engeland worden zwanen geteld

Het zal je beroep maar zijn: koninklijke zwanenteller. David Barber uit Engeland heeft zulk werk. Hij is sinds deze week alle zwanen bij de rivier de Theems aan het tellen. Dat moet van de koningin!

Wat weet jij van Italië
Quiz

Ga jij dit jaar op vakantie naar Italië? Fantastico! Maar ben je wel goed voorbereid? Check het met deze test en kijk of je al helemaal klaar bent voor vertrek!

Wat weet jij van Frankrijk
Quiz

Ga jij dit jaar op vakantie naar Frankrijk? Très bien! Maar ben je wel goed voorbereid? Check het met deze test en kijk of je al helemaal klaar bent voor vertrek!

ouders opvoeden beweringen

Jouw ouders zijn ongetwijfeld de leukste vader en moeder ter wereld. Maar soms zeggen ze iets waar je eigenlijk geen snars van gelooft. Of zelfs een beetje bang van wordt. Een hele geruststelling: deze 20 dingen beweren bijna alle ouders. In de hoop dat je stopt met klieren bijvoorbeeld. Maar er klopt gelukkig geen bal van! 

Roken op de basisschool

Een sigaret opsteken of bier drinken: echt iets voor volwassenen. Maar ook op de basisschool worden dit soort middelen weleens gebruikt. Dat blijkt uit onderzoek van het Trimbos-instituut.

Finding Dory heeft beste openingsweekend animatiefilm in Nederland

Heb jij de nieuwe animatiefilm Finding Dory al gezien? Heel veel mensen wel. Het vervolg op Finding Nemo heeft in de Verenigde Staten en in Nederland een recordaantal bezoekers getrokken. Welke animatiefilms waren nog meer zo'n succes?

LJ Drums

1-jarige LJ kan drummen als de beste

Kun jij een instrument bespelen? En: heb jij net zo veel ritmegevoel als LJ? Dit Amerikaanse jongetje van 1 jaar oud blijkt een erg goede drummer. En het ziet er nog schattig uit ook!

Muggenradar

Ze zoemen, ze steken en ze prikken: wat zijn muggen toch vervelend! Zeker in de zomer vliegen ze hier in Nederland rond. Waar precies? Dat kun je vanaf nu zien op Muggenradar!

Aanslagen vliegveld Istanbul
dossier terrorisme

In Turkije hebben terroristen opnieuw een aanslag gepleegd. Op het vliegveld van de stad Istanbul ontploften gisteravond meerdere bommen. Daarbij vielen tientallen doden en honderden gewonden.

IJsland wint van Engeland op EK

Het is voor veel voetbalfans een grote verrassing: IJsland is door naar de kwartfinales op het EK voetbal. Het land wist Engeland te verslaan. En daar zijn de IJslanders maar wat blij mee!

Dinoplaatjes

Bij supermarkt Albert Heijn vliegen de dinoplaatjes de winkel uit. Maar eh, kloppen die wel? Sommige gelovige mensen vinden van niet: dat staat niet in de Bijbel!

Groot-Brittannië verlaat de Europese Unie na Brexit

In Groot-Brittannië mochten mensen gisteren kiezen: willen ze in de Europese Unie (EU) blijven of niet? Nu de stemmen zijn geteld, blijkt dat er net iets meer stemmen zijn voor een vertrek. De Britten horen straks niet meer bij de club waarin bijna alle Europese landen samenwerken. Wat nu?

Zomerse zwemcheck verplicht?
Stelling

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Voedingscentrum: verbied limonade en chocolademelk op basisschool

Fristi, Wicky, chocomel, limonade of Roosvicee: heerlijk om in de pauze op school te drinken. Maar wel erg ongezond. Het Voedingscentrum ziet het wel zitten om die zoete drankjes te laten verbieden. Dan mag je op school alleen nog melk en water drinken!

Mainstreet stopt ermee

Een treurige dag voor alle mainiacs: de boyband MainStreet houdt ermee op. Vandaag geven de vier jongens hun laatste concert in Utrecht. 

Junior Eurovisie Songfestival Stefania Sterre Kyomo

Het Junior Eurovisie Songfestival is pas in november, maar Kymora (11, links), Stefania (13) en Sterre (13, rechts) zijn er al elke dag druk mee bezig. Straks vertegenwoordigen zij met z’n drieën Nederland tijdens de grote finale op Malta!

Spreekbeurt Charles de Foucauld-mavo in Spijkenisse gaat mis

De meeste spreekbeurten gaan over dieren, sporten of beroemdheden. Maar op een middelbare school in Spijkenisse had een leerling een wel heel bijzonder onderwerp: lijmsnuiven. Toen ze dat in de klas gingen proberen, werden een paar kinderen niet lekker.

Lessen groep 8 tegen gehoorbeschadiging

De muziek keihard aanzetten en lekker meeblèren: heerlijk, maar ook slecht voor je oren. Artsen gaan daarom binnenkort langs bij leerlingen van groep 8, om te adviseren: 'Zet je geluid eens wat zachter!'

Kikkervisjes in de val

Ze zien er zo onschuldig uit: kikkervisjes. Maar later kunnen ze grote, kwakende padden worden. Dat willen ze in Australië niet en dus worden de kikkervisjes massaal gevangen. 

Britten zoeken nog een koning onder een parkeerplaats

Het was groot nieuws vier jaar geleden: onder een parkeerplaats zijn toen de botten gevonden van een oude Engelse koning. Nu zijn archeologen op zoek naar nóg een koning!

Koninging Elizabeth geeft een feestje

In april was het al groot feest in Groot-Brittannië: toen werd koningin Elizabeth 90 jaar! Dat viert ze dit weekend nóg een keer met een groot feest.

Aapje zorgt voor stroomstoring

Bijna vier uur lang zaten alle inwoners van Kenia zonder stroom. De enorme storing was allemaal de schuld van één dier: een aapje!

Willem Vink (18) boven op een trein

Hoe is het om een ritje te maken op het dak van een trein? De 18-jarige vlogger Willem Vink wilde dat weleens proberen. Hij maakte er een video van. Nu zijn veel mensen boos op hem.

Beyonce drinkt graag cola

Beyoncé die een blikje cola drinkt, of Cristiano Ronaldo die fastfood eet: in veel reclames zie je beroemdheden. Die maken vooral reclame voor ongezonde producten, blijkt uit onderzoek.

Verhuizen is slecht voor je

Ben jij weleens verhuisd? Veel kinderen vinden dat best stom. Nu blijkt uit onderzoek dat het nog slecht voor je is ook!

Morrison (7) geeft schilderij aan Adele

Morrison (7) geeft schilderij aan Adele

Vier concerten gaf superster Adele afgelopen week in Nederland. Morrison (7) uit Etten-Leur was erbij, samen met zijn moeder. Het lukte hem zelfs om Adele een cadeau te geven!

1 op 3 kinderen in Europa te dik

Hamburgers, frietjes, snoep, cola: het is allemaal heerlijk, maar erg ongezond. Je kunt er behoorlijk dik van worden. Uit onderzoek blijkt nu dat 1 op de 3 kinderen in Europa overgewicht heeft.

Een drone die vogels opspeurt

Het natuurgebied rondom het Brabantse plaatsje Drunen is een perfecte broedplek voor vogels. Alleen: die vogels worden bedreigd! Om ze te beschermen, worden daar voortaan drones gebruikt.

Veel kinderen vluchten zonder ouders naar Europa
Dossier IS

Elke dag vluchten er duizenden mensen hun land uit, uit angst voor oorlog of geweld. Volgens een hulporganisatie zitten daar opvallend veel kinderen bij. Die reizen vaak helemaal alleen naar Europa.

Alice through the looking glass, recensie
3.5
Film

Het is een van de beroemdste verhalen: Alice in Wonderland. Zes jaar geleden verfilmde Disney dit betoverende avontuur. Daar is nu een vervolg op: Alice Through the Looking Glass. Is Alice’s tweede reis net zo spannend? 

Apple-baas Tim Cook

De baas van het grote bedrijf Apple is in Nederland! Tim Cook mocht vandaag vertellen over zijn ideeën voor de wereld. Eentje daarvan: maak programmeren een vak op de basisschool.

Waddeneiland Texel

Ben jij wel eens op Texel geweest? Dat Waddeneiland is al erg populair onder Nederlanders. Nu heeft een bekende reisgids het eiland benoemd tot een van de beste vakantiebestemmingen van Europa.

Leila rockt met bekende Beatle

Nee, een handtekening hoefde Leila niet. Zij wilde liever meespelen met de beroemde artiest Paul McCartney. Dat lukte ook nog!

Dory als huisdier

Heb je Finding Nemo gezien? Volgende maand komt er eindelijk een vervolg: Finding Dory. Goed nieuws voor alle fans, maar onderzoekers zijn bang: wil iedereen straks een Dory als huisdier?

Cito-toets moet over

Yes, de Cito-uitslagen zijn bekend! Een hele opluchting, maar voor vier leerlingen uit Lelystad kwam er vervelend nieuws: zij moeten de toets nóg een keer maken. Door een fout van de school.

Max is nummer 1

Het is hem gelukt: Max Verstappen heeft een grote Formule 1-race gewonnen! Hij scheurde iedereen voorbij tijdens de Grand Prix in Spanje.

Emma is de oudste op aarde

Er verscheen een glimlach op haar gezicht toen Emma Morano uit Italië het nieuws hoorde: zij zou met haar 116 jaar nu de oudste persoon op aarde zijn!

Ontsnapte tijgers in Friesland weer gevangen 1

Inwoners van het Friese plaatsje Nijeberkoop moesten oppassen vanochtend. Daar waren twee tijgers uit hun hok ontsnapt!

Taj Mahal onder de muggenpoep

Je kent de Taj Mahal vast wel: een schitterend monument in India van prachtig wit marmer. Nou ja, eerder wit met groene vlekken. Het gebouw zit de laatste tijd onder de muggenpoep!

Tini, het nieuwe leven van Violetta, recensie
3
Film

Na drie seizoenen op tv heeft Violetta nu haar eigen speelfilm: Tini, het nieuwe leven van Violetta. In dit zomerse avontuur leer je de Argentijnse zangeres pas écht goed kennen.

Eet een ijsje 1

Meestal is huiswerk best vervelend. Dat kan ook anders, vond een juf in Engeland. Zij gaf haar klas het leukste huiswerk ooit op!

Ontsnapte bavianen hebben heimwee

Brutale apen zijn het, de bavianen in de dierentuin van Hodenhagen in Duitsland. Vier bavianen ontsnapten, maar kwamen een dag later uit zichzelf weer terug.

Wat gebeurde er afgelopen week in de wereld? Het meeste nieuws kon je natuurlijk al in de papieren Kidsweek lezen. Maar dat was lang niet het enige. Op zondagmiddag zet Kidsweek het belangrijkste nieuws van de week nog eens voor je op een rij. Handig!

Beeld: Flickr / Thomas Ricker

Pestkoppen stoppen, dat blijkt vaak erg lastig. De politie in het Amerikaanse stadje Shawano heeft een bijzondere, nieuwe aanpak. Zij gaan boetes uitdelen aan de ouders van pestende kinderen.

De klasgenoten van Jani zijn vast jaloers. Deze 10-jarige jongen uit Finland kreeg een beloning van 10.000 dollar voor het ontdekken van een foutje op Instagram!

Foto Jan Jelle de Boer

Na drie seizoenen op tv verscheen er deze week een speelfilm van Violetta. Die ging in meer dan 130 landen in première. De Nederlandse Ridder van Kooten (18) is daarin te zien!

Beeld: ANP

Wat gebeurde er afgelopen week in de wereld? Het meeste nieuws kon je natuurlijk al in de papieren Kidsweek lezen. Maar dat was lang niet het enige. Op zondagmiddag zet Kidsweek het belangrijkste nieuws van de week nog eens voor je op een rij. Handig!

Beeld: EPA

In zijn badjas mocht de Britse prins George een handje geven aan president Obama. Die badjas is nu razend populair!

Beeld: EPA

'Happy birthday, Your Majesty!' Dat zongen ze in het Verenigd Koninkrijk uit volle borst. Hun koningin Elizabeth is namelijk 90 jaar geworden!

Kung Fu Panda 3
3
Film

De leukste panda ter wereld is terug!In Kung Fu Panda 3 moet Po de vallei (wéér) beschermen. Gelukkig krijgt hij dit keer hulp van… nog meer panda’s! 

Beeld YouTube

Beau (12) blaast iedereen weg

Twaalf jaar oud is ze, Beau (12) uit Engeland. En nog behoorlijk verlegen. Maar ze heeft een groot talent: ze kan geweldig zingen!

Beelden ANP, EPA

Wat gebeurde er afgelopen week in de wereld? Het meeste nieuws kon je natuurlijk al in de papieren Kidsweek lezen. Maar dat was lang niet het enige. Op zondagmiddag zet Kidsweek het belangrijkste nieuws van de week nog eens voor je op een rij. Handig!

Beeld ANP

De populaire boyband MainStreet houdt ermee op. Daan, Nils, Owen en Rein willen na vijf jaar allemaal iets anders doen.

Beeld ANP

Verdrietig nieuws uit dierenpark Burgers' Zoo. Daar is dinsdag chimpansee Mama overleden. Met haar 59 jaar was ze de oudste aap van Nederland. En een van de oudste van Europa!

Beeld: AFP/ANP

Wat gebeurde er afgelopen week in de wereld? Het meeste nieuws kon je natuurlijk al in de papieren Kidsweek lezen. Maar dat was lang niet het enige. Op zondagmiddag zet Kidsweek het belangrijkste nieuws van de week nog eens voor je op een rij. Handig!

Wat? Een kikker in mijn bil?’ Stink jij elk jaar weer in alle 1 aprilgrappen? Dat hoeft straks niet meer. Wetenschappers hebben een apparaat gebouwd dat grappen en grollen zo kan opsporen. Deze ‘grappendetector’ weet precies wanneer iemand je in de maling neemt.

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Foto Facebook/Grossarl

In Oostenrijk hebben 42 Belgische kinderen en hun vijf begeleiders heel veel geluk gehad. Hun bus gleed bijna weg in een ravijn. Maar dankzij een slimme oplossing liep het goed af!

Zijn naam belooft al weinig goeds: de koraalduivel. Deze tropische vis ziet er prachtig uit, maar vormt een grote plaag in het Caribisch gebied.

Dossier IS

Heftig nieuws uit Brussel. Daar waren vanochtend meerdere aanslagen: op een vliegveld en op een metrostation. Daarbij kwamen zeker 34 mensen om.

Beelden ANP / AFP / Flickr

Wat gebeurde er afgelopen week in de wereld? Het meeste nieuws kon je natuurlijk al in de papieren Kidsweek lezen. Maar dat was lang niet het enige. Op zondagmiddag zet Kidsweek het belangrijkste nieuws van de week nog eens voor je op een rij. Handig!

Beeld ANP

Heb jij vaak last van je nek of je rug? Dat zou zomaar eens door je smartphone of tablet kunnen komen. Uit onderzoek blijkt dat kinderen door deze apparaten vaak verkeerd zitten.

Beelden Pigeon Air Patrol

In een grote stad als Londen is de lucht vaak vies. Maar hóe vies eigenlijk? Dat wil een bedrijf graag weten. Zij schakelden daarvoor de hulp in van... duiven!

Volgend jaar moet ze haar deuren openen: Symbolica, het paleis der fantasie. Het is de nieuwste attractie van de Efteling. De bouw is deze week begonnen.

Beeld Omroep Zeeland / Twitter

In Zeeland is maandagavond een dolfijn aangespoeld. Een spitssnuitdolfijn, om precies te zijn. En dat is best bijzonder, want die dolfijn komt hier helemaal niet voor!

Beeld ANP

Ben je wel eens in het Dolfinarium in Harderwijk geweest? Daar kun je dolfijnen van dichtbij bekijken. Maar hebben die het er wel fijn? Dat probeerde een tv-programma uit te zoeken.

In de Verenigde Staten opent deze zomer een wel heel enge glijbaan. Hij is namelijk helemaal van glas én hangt boven aan een torenhoge wolkenkrabber!

Foto EPA

Per ongeluk een boertje laten? Niks aan te doen. Maar een keiharde boer laten, midden op straat? Dat hoort natuurlijk niet. Een man in Oostenrijk kreeg daarom een boete van de politie: zeventig euro voor de burp.

Beeld YouTube

Vrouw (106) danst met de Obama's

Deze Amerikaanse vrouw van 106 jaar oud had maar één droom: de Amerikaanse president Obama ontmoeten. En dat is gelukt: ze hebben zelfs gedanst!

Beelden AFP / Warren Richardson / Flickr

Wat gebeurde er afgelopen week in de wereld? Het meeste nieuws kon je natuurlijk al in de papieren Kidsweek lezen. Maar dat was lang niet het enige. Op zondagmiddag zet Kidsweek het belangrijkste nieuws van de week nog eens voor je op een rij. Handig!

Beelden Instagram / wildtography

Is het een beer? Is het een zwarte panter? Nee: het is een luipaard! Alleen wel eentje die door de modder heeft gerold.

Beeld Twitter / ‏@twieberneit

De grond beefde, de huizen trilden en de aarde verschoof. In Nieuw-Zeeland was dit weekend een krachtige aardbeving te voelen. Een klif stortte daarbij zo de zee in!

Dossier Mediawijsheid

Het is vandaag Safer Internet Day! Wereldwijd wordt aandacht besteed aan veilig internetten. Want net als in de echte wereld moet je online oppassen. Onder andere internetbedrijf Microsoft gaf vandaag tips om goed op te letten. 

Hoeveel geld zou jij over hebben voor een foto van een aardappel? Een euro, misschien? Een zakenman heeft er bijna een miljoen euro voor neergelegd.

Beeld Twitter

In de ruimte groeien natuurlijk geen planten of bloemen. Toch is het astronauten gelukt om voor het eerst een bloem te laten bloeien. Dat is heel bijzonder nieuws!

Beeld Miniatur Wunderland

Ken je de auto's van Google Streetview? Die rijden rond met een camera op het dak, om zo de hele wereld vast te leggen. Maar hoe zet je dan de Duitse Madurodam op de foto? Precies: met een mini-auto!

Beeld Facebook / Police Lima

Baal jij als je lelijk op een foto staat? Logisch, dat is nooit leuk. Dat vond ook een Amerikaanse crimineel. De foto die de politie van hem had geplaatst, vond hij zó lelijk. Daarom stuurde hij ze maar een nieuwe selfie!

Beeld: AFP

Een grote explosie dinsdagochtend in de Turkse stad Istanbul. Midden op een druk plein ging een bom af. Daardoor zijn zeker tien mensen om het leven gekomen.

Beeld Facebook / Robert Poëti

Canada in de ban van sneeuwuil

Hij zal het vast niet door hebben gehad, deze sneeuwuil in Canada. Hij vloog langs een camera op de snelweg. Dat levert prachtige beelden op!

Beeld AFP

De meeste mensen zijn al blij met een standbeeld van een meter of twee. Maar de vroegere leider van China, Mao Zedong, heeft nu wel een reusachtig standbeeld gekregen: het is 36 meter hoog!

Foto ANP

In de provincie Groningen krijgen leerlingen van basisscholen volgend jaar 'aardbevingslessen'. Daarin leren ze hoe aardbevingen precies ontstaan en hoe je ermee om moet gaan. Dat is in Groningen wel nodig: daar beeft de grond zo nu en dan.

Foto ANP

Verdrietig nieuws uit dierentuin Artis. Daar is het olifantje Mumba (4) plotseling overleden. Waaraan? Dat weten de dierenartsen nog niet.

#PietPower: Perspiet bij Kidsweek

De meeste Pieten zijn voor Pakjesavond druk bezig met het uitdelen van cadeautjes. Behalve één: de Perspiet! Die mocht van de Sint stage komen lopen op de redactie van Kidsweek, om zo te ontdekken hoe de krant wordt gemaakt.

#PietPower: Vlog Perspiet Vrijdag

Alle Pieten zijn druk met inpakken en schoenen vullen. Behalve de Perspiet. Want die mag van Sint een week stage lopen bij Kidsweek! Vandaag is alweer de laatste vlog. Perspiet heeft haar stagesprek op de redactie van Kidsweek. Gaat het haar lukken om journalist te worden?

#PietPower: Vlog Perspiet Donderdag

Alle Pieten zijn druk met inpakken en schoenen vullen. Behalve de Perspiet. Want die mag van Sint een week stage lopen bij Kidsweek! Vandaag de vierde vlog van Perspiet. De krant van deze week is uit - die lag vanmorgen op je mat! Perspiet mag daarom alvast de dierenpagina maken voor volgende week.

#PietPower: Vlog Perspiet Woensdag

Alle Pieten zijn druk met inpakken en schoenen vullen. Behalve de Perspiet. Want die mag van Sint een week stage lopen bij Kidsweek! Vandaag de derde vlog van Perspiet. Ze mag premier Rutte interviewen! Als dat maar goed gaat..

#PietPower: Vlog Perspiet Dinsdag

Alle Pieten zijn druk met inpakken en schoenen vullen. Behalve de Perspiet. Want die mag van Sint een week stage lopen bij Kidsweek! Vandaag de tweede vlog van Perspiet. Ze mag de beroemde moppenpagina van Kidsweek gaan vullen!

#PietPower: Vlog Perspiet Maandag

Alle Pieten zijn druk met inpakken en schoenen vullen. Behalve de Perspiet. Want die mag van Sint een week stage lopen bij Kidsweek! Vandaag de eerste vlog van Perspiet. Is ze nog op tijd voor de redactievergadering?

Beeld EPA

'Hoi lieve Britten! Binnenkort word ik, koningin Elizabeth, negentig jaar oud. Dat ga ik groots vieren! Daarom nodig ik 25.000 mensen uit voor mijn feestje. Wat we gaan doen verklap ik niet, maar neem je zwemspullen mee!'

Dossier IS

Een voetbalwedstrijd tussen Duitsland en Nederland ging dinsdagavond op het laatste moment niet door. De politie vond het niet veilig genoeg: er zou misschien wel een nieuwe aanslag gepleegd worden.

Beeld Youtube

Oeps: man filmt alleen zichzelf

Het moest een mooi verslag worden van zijn vakantie naar Las Vegas. Maar een man uit Ierland filmde per ongeluk alleen zichzelf: de camera stond de hele reis lang op selfiestand!

Foto ANP

De afgelopen dagen zwom er weer een bultrug voor de kust van Nederland. Steeds vaker zijn deze enorme walvissen in de Noordzee te vinden. Hoe kan dat?

Foto Vevo

Jarenlang was het stil rondom de Britse zangeres Adele, maar nu is ze terug. En hóe. Met haar nieuwe single Hello verbreekt ze record na record. En dan moet het volledige album nog komen!

...
Testteam

Hij heeft een nogal aparte stijl, de Amerikaanse kunstenaar Keith Haring. Kan het testteam van Kidsweek dat waarderen? Kunstkenners Lucie (10), Omry (12) en Doris (11) trokken naar de Kunsthal in Rotterdam, dat voor de tentoonstelling ‘The Political Line’ volhangt met werk van Haring. 

Beelden ANP

Wat gebeurde er afgelopen week in de wereld? Het meeste nieuws kon je natuurlijk al de papieren Kidsweek lezen. Maar dat was lang niet het enige. Op zondagmiddag zet Kidsweek het belangrijkste nieuws van de week nog eens voor je op een rij. Handig!

Beeld Engadget

Het duimpje op Facebook ken je vast wel. Nu wil Facebook-baas Mark Zuckerberg ook andere manieren om op een bericht te reageren. De oplossing: emoji's!

Beeld: EPA / Shody Careman

Wat gebeurde er afgelopen week in de wereld? Het meeste nieuws kon je natuurlijk al de papieren Kidsweek lezen. Maar dat was lang niet het enige. Op zondagmiddag zet Kidsweek het belangrijkste nieuws van de week nog eens voor je op een rij. Handig!

Beeld AFP

Ze dachten het al, maar nu weten wetenschappers het zeker: er stroomt water op planeet Mars. Nog steeds!

Beeld EPA

Een groot drama in Saoedi-Arabië donderdag. In de stad Mekka kwamen honderden mensen om het leven tijdens de hadj: de jaarlijkse reis voor moslims. 

Beeld AFP

Ze zijn enorm schattig, enorm knuffelbaar en... er zijn er enorm veel. In Australië is er een overschot aan koala's. Daarom worden sommige van de beestjes gedood.

Beeld Marechaussee

Gedoe op Schiphol gisteravond. De marechaussee dacht dat een reiziger een pistool bij zich had. Maar wat bleek: het was een telefoonhoesje!

Foto Jean Pierre Heijmans

Misschien ben je soms gepest of heb je zelf gepest. En anders heb je het vast weleens zien gebeuren. Pesten is een groot probleem, maar waar komt het eigenlijk vandaan? Op die vraag geeft Het Klokhuis deze week antwoord. Presentatrice Nienke de la Rive Box ging...

Beeld: ANP

Je zal vast op school vast af en toe op de computer werken. Misschien wel elke dag. Superhandig natuurlijk, maar leer je er beter door? Nee, zeggen onderzoekers: computers zorgen niet voor hogere cijfers op school.

Beelden ANP/AFP

Wat gebeurde er afgelopen week in de wereld? Het meeste nieuws kon je natuurlijk al de papieren Kidsweek lezen. Maar dat was lang niet het enige. Op zondagmiddag zet Kidsweek het belangrijkste nieuws van de week nog eens voor je op een rij. Handig!

Foto ANP

We moeten minder lang douchen! Dat vindt de organisatie van de Nationale WaterSpaarders Dag. Vandaag zijn honderd scholieren in Den Haag om aandacht te vragen voor verspilling van water.

Foto AFP

Hij is altijd strak in pak en mag elke avond sjiek dineren. De Amerikaanse president Obama heeft een luxe leventje. Behalve deze week. Hij gaat voor een tv-programma survivallen in Alaska!

Testteam

Het Verzetsmuseum Junior in Amsterdam is onlangs uitgeroepen tot het beste kindermuseum van het jaar. Dat wilde het testteam van Kidsweek weleens met eigen ogen zien. De vier testers gingen op bezoek bij kinderen uit de Tweede Wereldoorlog.

Beeld Youtube / Westervoortplaza

Pelikaan tussen de koeien

Daar stond-ie opeens, tussen de koeien: een roze pelikaan. Normaal zie je die alleen in het zuiden van Europa, maar deze bijzondere vogel maakte een uitzondering!

Foto's AFP

Een grote ramp in de Chinese stad Tianjin woensdagavond. In de haven waren twee grote explosies, nadat een opslagruimte in brand vloog. Er vielen tientallen doden en honderden gewonden.

Twitter / Tim Beshara

Niet alleen kleine kinderen, ook kleine kangoeroes zijn maar wat gelukkig met een pluchen knuffelbeest!

Twitter /  WIS_Wilco

Lange files voor de Drechttunnel bij Rotterdam maandagmorgen. Een vrachtwagen verloor een flinke lading Fristi. De hele weg kleurde roze!

Foto's Facebook/Erin van Londen

Het verkeer in de Ierse stad Dublin stond dinsdag even stil. Een enorme minion van tien meter lang blokkeerde daar de weg.

Beeld YouTube

Hij was de bekendste leeuw van Zimbabwe en bijzonder geliefd onder toeristen: leeuw Cecil. Nu blijkt hij vermoord te zijn door een jager. Hoe kon dat gebeuren?

Foto's EPA

In het Franse dorpje Chambley-Bussières keken mensen dit weekend hun ogen uit. Een recordaantal luchtballonnen ging de lucht in. 

Foto Boise Fire Department

Hij moest echt héél nodig. Een wielrenner in de Amerikaanse staat Idaho dook snel de bosjes in om zijn behoefte te doen. Maar daarmee veroorzaakte hij een bosbrand...

Foto's AFP

Het was afgelopen week flink heet in Japan. De bezoekers van een aquarium vlak bij de hoofdstad Tokio vonden het dan ook niet erg om natgespoten te worden door een dolfijn!

Schoolkinderen in India moeten soms veel te zware rugzakken dragen. Soms wegen ze wel meer dan zijzelf! Daar moet iets aan gedaan worden, vindt de regering.

Meer dan 40.000 wandelaars doen deze week mee aan de Vierdaagse van Nijmegen. Ze lopen elke dag dertig, veertig of vijftig kilometer. Maar sommige wandelaars blijken vals te spelen.

Foto AFP

Happy birthday! De kleine prins George van Engeland mag vandaag twee kaarsjes uitblazen. De zoon van prins William en Kate is woensdag jarig!

ANP

Heel wat waaghalzen hadden zich verheugd op een ritje in de Baron 1898, de nieuwste achtbaan in de Efteling. Maar de afgelopen dagen deed de attractie het vaker niet dan wel.

Foto's EPA

'Ho ho ho!' In Kopenhagen lijkt het deze warme julidagen wel Kerstmis. Daar vindt namelijk het jaarlijkse Wereld Kerstmannen Congres plaats.

Opeens was Daniel (9) uit de Filipijnen wereldberoemd. Een foto waarop hij buiten bij de McDonald’s zijn huiswerk maakt, werd enorm vaak bekeken op internet. Mensen vonden het ontroerend en zamelden geld voor Daniel in. Nu kan hij later gaan studeren.

AFP

Haai valt surfkampioen aan

Surfkampioen Mick Fanning is niet bang voor een hoge golf. Voor een witte haai wel. Die zag in de surfer wel een lekker hapje.

Foto AFP

De trein van Sneek naar Leeuwarden had zondag een wel heel bijzondere passagier. Een meisje van twaalf jaar had haar pony mee de trein in genomen!

Beeld YouTube

Dubbelgangerhond wint talentenjacht

Een hond die kan koorddansen, dat is wel heel knap! Jules O'Dwyer en haar hond wonnen daarom een Britse talentenjacht. Nu blijkt dat daar stiekem een andere hond voor is gebruikt!

Foto ANP

Twee basisscholen in Amsterdam hadden deze week wel een heel bijzondere actie. De leerlingen gingen de straat op om nieuwe, witte klasgenootjes te zoeken.

Foto ANP/KIPPA

Nog voor Trijntje één noot heeft gezongen is haar optreden op het Eurovisie Songfestival al veelbesproken. Waarom? Door haar jurk. Maar ze heeft gekozen!

Foto AFP

Een mooie jurk, een deftige hoed: veel vrouwen hadden zich enorm verheugd op het tuinfeest bij de Britse koningin Elizabeth. Nu zijn sommige vrouwen tóch niet welkom.

Foto ANP

Het is vandaag de nationale actiedag 'Nederland helpt Nepal'. Via giro 555 wordt geld ingezameld voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal. Van de opbrengst kunnen hulporganisaties als Unicef en het Rode Kruis de inwoners van Nepal helpen.

Testteam

Een hele tentoonstelling over één kunstenaar: Henri Matisse. In het Stedelijk Museum in Amsterdam hangen meer dan honderd van zijn kleurrijke, soms mysterieuze schilderijen. Omry, Dune, Steven en Viri liepen als echte kunstcritici door het museum.

Anne Frank is het beroemdste meisje uit de Tweede Wereldoorlog. Miljoenen mensen hebben haar dagboek gelezen. Maar door wie is ze uiteindelijk verraden?

Testteam

Bovenop een heuveltje in het centrum van Utrecht staat de oudste sterrenwacht van Nederland. Daar vind je museum Sonnenborgh, waar je alles te weten komt over de sterren en planeten. Luc (11), Senna (9), Hidde (11) en Gwenda (10) namen een kijkje in het heelal.

Foto ANP

Groot nieuws uit Den Haag. Ivo Opstelten, de minister van Veiligheid & Justitie, maakte daar bekend dat hij ermee stopt. Ook de staatssecretaris Fred Teeven is afgetreden. Ze waren namelijk niet eerlijk over een ‘bonnetje’.

Beeld: EPA

Het was even schrikken voor de inwoners van de Italiaanse stad Napels. Op straat ontstond daar plotseling een echt 'zinkgat'. Maar wat is dat eigenlijk?

Testteam

'Ik ben blij dat ze uitgestorven zijn', roept Mare meteen bij binnenkomst. Het testteam van Kidsweek loopt namelijk tussen de dinosauriërs en die lijken levensecht! In de tentoonstelling Dino Jaws, eten of gegeten worden? kom je alles te weten over deze gigantische beesten. 

Obayashi Corporation

Ping! U bent helemaal boven: in de ruimte! In Japan willen mensen een lift gaan bouwen die tot het heelal komt. In 2050 moet-'ie klaar zijn.

Testteam

Wie was Leonardo da Vinci eigenlijk? In een nieuwe expositie in Utrecht kom je daar snel genoeg achter. Daar kun je namelijk allemaal uitvindingen van dit genie bekijken én zelf testen. Dat liet het testteam van Kidsweek zich geen twee keer zeggen. Uitvinden maar!

Foto's: EPA

Van Nederland tot Brazilië: over de hele wereld is dit weekend gedemonstreerd voor een beter klimaat. In New York gingen maar liefst 300.000 mensen de straat op!

Wikipedia

Het Nederlandse spoor is jarig! Het is deze week precies 175 jaar geleden dat de eerste trein door Nederland reed. Dat wordt gevierd met allerlei treinuitstapjes.

Pas op voor die lantaarnpaal! Je telefoon gebruiken op straat is best gevaarlijk. In China hebben ze daar nu een oplossing voor!

Foto Roy Beusker

Ze moeten kunnen zingen, acteren en vooral heel erg goed dansen. Jillis, Tydo, Svenno, Stijn, Roan en Carlos kunnen het allemaal.

Beeld YouTube

Marmot likt camera

Het had een mooie timelapsevideo moeten worden, maar het werd een aandoenlijk filmpje met een marmot in de hoofdrol!

Foto ANP

Feest in Diergaarde Blijdorp! Olifantje Nhi Linh is één jaar geworden. En dat wordt groots gevierd.

Wikimedia Commons

Een brutale aap, dat is deze zwarte kuifmakaak. Het beest wist met een camera een foto van zichzelf te maken, maar nu is de eigenaar van de camera boos.