Zapp Awards 2018

Wie is de beste presentator, youtuber of artiest? En wat is het beste tv-programma? Dat werd zaterdagavond bekend bij de uitreiking van de Zapp Awards.

schaatsen

De vorige Olympische Spelen won Jorrit Bergsma nog goud op de 10.000 meter, nu moet de schaatser het doen met zilver. Sven Kramer eindigde als zesde.

ANP

Wekenlang liep Hermien vrij rond in het bos, maar nu woont ze in het koeienrusthuis in Friesland. Dat is wel even wennen voor de koe, vertelt verzorger Bert Hollander.

ANP

Het houdt maar niet op met de medailles voor Nederland. Schaatser Kjeld Nuis was dinsdag de snelste op de olympische 1.500 meter. Patrick Roest won het zilver.

ANP

En dat is twee... Ireen Wüst heeft maandag goud gewonnen op de olympische 1.500 meter. Marrit Leenstra won een bronzen medaille.

Kramer

Het is Sven Kramer gelukt: de schaatser heeft zondag een gouden medaille gewonnen op de olympische 5.000 meter.

Olympische Spelen

De Olympische Spelen in Zuid-Korea zijn vrijdag officieel geopend tijdens een groot openingsfeest in Pyeongchang.

ANP

Goed nieuws voor Wu Wen en Xing Ya: de populaire panda's wonen in het allermooiste pandaverblijf ter wereld.

Kim

Een bijzonder bezoek voor Kim Yo-jong, de zus van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.

Niek van der Velden

Van alle Nederlandse sporters die meedoen aan de Olympische Spelen in Zuid-Korea, is snowboarder Niek van der Velden (17) de jongste.

wc-rollen

Een vlinder, bloem of mummie. Van lege wc-rollen kun je de leukste dingen maken. Maar in België moeten kinderen op zoek naar andere knutselspullen.

koe

'Naar de slager? Maar daar heb ik geen zin in!' Zoiets moet koe Hermien hebben gedacht vlak voor ze weken geleden op de vlucht sloeg.

Sultan en Sayeeda

Ken je Sultan en Sayeeda nog? De twee verwaarloosde tijgers werden in oktober vanuit oorlogsland Syrië naar Nederland gehaald.

Okapi

Meghan Markle heeft niet alleen het hart van prins Harry gestolen, maar ook dat van dierenverzorgers in Londen. Zij hebben namelijk een okapi naar haar vernoemd.

ANP

Je hebt het vast gemerkt: het stormde vandaag! En niet zo'n beetje ook. Veiligheidsdiensten waarschuwden voor het weer en adviseerden mensen om binnen te blijven.

Beatrix

Prinses Beatrix is niet alleen de oud-koningin van Nederland, maar ook oma. En daar is ze hartstikke trots op, zoals we aan haar tas kunnen zien.

stelling

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

ANP

Altijd al een stukje achtbaan willen hebben? Goed nieuws: de Efteling gaat onderdelen van de Python verkopen.

baby

Namen, ze zijn er in alle soorten en maten. Sommige namen zijn erg uniek en andere komen juist weer vaak voor.

ANP

Met het blote oog was het je vast niet opgevallen, maar nog nooit stond het zeewater langs onze kust zo hoog als in 2017.

Dolfijn

Zwemmen met dolfijnen: veel mensen willen dat ooit een keer doen. Toeristen op het eiland Curaçao hadden geluk, zij deelden opeens de zee met dolfijn Pasku.

MixedTwins
Het Musical.ly vriendenboekje

Korte filmpjes maken en ze delen met fans, dat is Musical.ly in het kort. We maken kennis met tien van de Musers die in Nederland populair zijn, dit keer: @mixedtwins. Ze hebben ruim 210.000 volgers.

Keanu
Het Musical.ly vriendenboekje

Korte filmpjes maken en ze delen met fans, dat is Musical.ly in het kort. We maken kennis met tien van de Musers die in Nederland populair zijn, dit keer: @yooitskeanu. Hij heeft ruim 528.000 volgers.

Keafer
Het Musical.ly vriendenboekje

Korte filmpjes maken en ze delen met fans, dat is Musical.ly in het kort. We maken kennis met tien van de Musers die in Nederland populair zijn, dit keer: @iitsmekeafi. Hij heeft ruim 203.000 volgers.

Casper Feddma
Het Musical.ly vriendenboekje

Korte filmpjes maken en ze delen met fans, dat is Musical.ly in het kort. We maken kennis met tien Musers die in Nederland populair zijn, dit keer: @theofficialcasper, met ruim 83.000 volgers.

rat

Sommige mensen leren hun dier een kunstje. Maar dat is niets in vergelijking met wat deze slimme Afrikaanse rat kan.

ANP

Maak je een toets beter als je in een klas zit met veel frisse lucht? Dat gaan onderzoekers uit Maastricht onderzoeken.

Telefoon

Niet één, niet twee, maar negentien keer. Zo vaak belde een Duits meisje zonder reden de politie tijdens Kerstmis.

Jo-Anne Lopes
Het Musical.ly vriendenboekje

Korte filmpjes maken en ze delen met fans, dat is Musical.ly in het kort. We maken kennis met tien van de Musers die in Nederland populair zijn, dit keer: @joannelopes. Ze heeft ruim 22.500 volgers.

ANP

‘Hoeveel euro hoop je op te halen? En welke BN’er hoop je dat er nog langskomt?' Leonor en Bibi (allebei 11) vragen 3FM-dj Domien Verschuuren het hemd van het lijf in het Glazen Huis.

ANP

Koningin Elizabeth doet het dit jaar een beetje zuiniger aan: haar 1.500 personeelsleden krijgen geen luxe toetje met Kerstmis.

Sander Hoogendoorn

Nog even en dan mag hij het Glazen Huis in: Sander Hoogendoorn. Waar kijkt de 3FM-dj het meest naar uit en waar ziet hij juist een beetje tegenop?

AFP

Zaterdag 19 mei 2018. De échte fans van het Britse koningshuis hebben deze datum al geblokkeerd in hun agenda. Het is de dag waarop prins Harry en Meghan Markle gaan trouwen!

AFP

In het zuiden van Frankrijk is donderdag een heftig ongeluk gebeurd. Een trein botste op een schoolbus, die op dat moment over een spoorwegovergang reed.

droomhuis

Fantaseer jij soms over jouw droomhuis? De klas van Madelief (11) en Ilse (10) ook. Samen bedachten ze hun ideale vakantiewoning en die gaat er nu ook écht komen.

invisible box challenge

Na de 'mannequin challenge', de 'ice bucket callenge' en 'the floor is lava', is het tijd voor een nieuwe internetrage: de 'invisible box challenge.'

ANP

Benieuwd hoe het duurste schilderij ter wereld er in het echt uitziet? Dan moet je op vakantie naar Abu Dhabi.

Amalia

Hiep, hiep, hoeraaaaaa! Prinses Amalia is vandaag jarig. De oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima wordt veertien jaar.

ANP

Een jaarlijks kindervragenuur in de Tweede Kamer, dat is het plan van Rens Raemakers van D66. 'Ik denk dat het er echt gaat komen', zegt hij.

Japan keizer Akihito

In Nederland is het heel normaal: de koning of koningin bepaalt zelf wanneer hij of zij aftreedt, maar in Japan is dat niet zo.

Lili Howick

Howick en Lili mogen voorlopig in Nederland blijven, dat heeft de rechter bepaald. In elk geval tot mei logeren ze bij vrienden van hun moeder.

TVOH

Kan jouw opa of oma toevallig heel goed zingen? Wie weet staat hij of zij straks op het podium van The Voice, want er komt een speciale editie voor oude mensen.

walvis

In Zeeland is afgelopen nacht een grote walvis aangespoeld. Het dier is 13,5 meter lang en... helaas niet meer in leven.

JvhJ2017 Elke

Elke van Achterberg (17) is uitgeroepen tot Jongere van het Jaar 2017. De rolstoelschermer en het model kreeg de meeste stemmen in de spannende verkiezing van jongerenkrant 7Days.

Felicette

Grote kans dat jij nog nooit van Félicette hebt gehoord. Onterecht eigenlijk, want deze kat heeft geschiedenis geschreven. Een halve eeuw geleden was zij de eerste kat in de ruimte! En dat verdient een standbeeld, vinden mensen nu.

Marria en Sony

Eén chimpansee met een camera gaat prima, maar twee chimpansees en een camera niet. De vlogcamera van Marria is namelijk stuk.

Selenay

Ken je Selenay nog? Ze was vorig jaar één van de finalisten bij The Voice Kids. Nu doet ze mee aan The Voice voor volwassenen, en wel in Turkije.

Pluto

Het is moeilijk voor te stellen hoe koud het op planeet Pluto is. Het is er heel koud, héél erg koud: 203 graden onder nul.

Stelling Sandra
Stelling

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Dylan Haegens

Ben je vaak somber, bang of verdrietig? Heel erg vervelend, dat weet ook Dylan Haegens. De populaire youtuber wil kinderen met dat soort problemen gaan helpen.

Jongere van het Jaar

Zeven jongeren maken kans om Jongere van het Jaar 2017 te worden. Wie van de genomineerden verdient de prijs volgens jou?

Pizza Pizzaria

'Geen kinderen', staat er met koeienletters op de deur. Duidelijker kan het niet: bij een pizzeria in de Amerikaanse staat Florida mogen geen kinderen naar binnen.

aap

Op het Indonesische eiland Sumatra is een nieuwe orang-oetansoort ontdekt. Dat is heel bijzonder. De laatste keer dat er een nieuwe mensenapensoort werd ontdekt is al bijna negentig jaar geleden.

Trump

Dat was vast even schrikken voor Donald Trump. Afgelopen nacht kon de Amerikaanse president even niet op Twitter.

Marria en Sony

Het was woensdag een heel bijzondere dag voor chimpansee Marria. Ze maakte namelijk voor het eerst in haar leven kennis met een soortgenoot.

Stichting AAP

Het is een heel bijzondere dag voor chimpansee Marria, want vandaag maakte ze voor het eerst in haar leven kennis met een soortgenoot.

Abe Jett Rebel

De droom van Abe (11) uit Utrecht kwam vrijdag uit toen hij tijdens een concert opeens een nummer met zijn idool Jett Rebel mee mocht drummen. 'Pas toen het voorbij was, werd ik zenuwachtig', vertelt hij.

Tijgers

Na een lange reis, wonen Sultan en Sayeeda sinds deze week in een opvangcentrum in het Friese Nijeberkoop. Daar kunnen de twee Syrische oorlogstijgers bijkomen van een heftige periode.

Max Verstappen

Zal-ie blijven of stapt-ie over? Veel fans van Max Verstappen waren daar benieuwd naar. Nu komt de coureur zelf met een antwoord: de komende jaren blijft hij racen voor zijn team Red Bull Racing.

Vallende sterren

Heb jij altijd al eens vallende sterren willen zien? Grote kans dat het dit weekend gaat lukken. Maar je moet er wel even je wekker voor zetten.

Hond

Het ziet er vaak hartstikke schattig uit: honden die je aankijken met enorme ogen. Puppy-ogen, worden ze ookwel genoemd. De dieren zetten ze vaak expres op, hebben onderzoekers nu ontdekt.

The Voice Of Holland

Hoeveel onbekend zangtalent loopt er nog rond in Nederland? We gaan het de komende weken zien in alweer het achtste seizoen van The Voice Of Holland. Vanavond is de eerste aflevering: wat kunnen we verwachten dit seizoen?

Rob de Moel

Stukjes van woorden herhalen of woorden onbedoeld langer maken. Zo’n zeventig miljoen mensen over de hele wereld stotteren. Ook Rob (8) uit Heerhugowaard heeft er soms last van.

kinderen hulp op Sint-Maarten

Orkaan Irma raasde een paar weken geleden over Sint-Maarten. Een heftige gebeurtenis voor veel kinderen die op het eiland wonen. Daarom krijgen ze hulp.

Reinillia

Ruim een maand geleden raasde orkaan Irma over Sint-Maarten en zorgde voor enorme schade. Na weken van opruimen en reparatie, kunnen de meeste kinderen op het eiland nu weer naar school.

wortels

Wortels zijn hartstikke gezond, maar niet alle kinderen zijn er even dol op. Onderzoekers vroegen zich af: kunnen we dat veranderen?

ANP

Het is definitief: Oranje doet in 2018 niet mee met het WK in Rusland. Het elftal won gisteravond de wedstrijd tegen Zweden, maar plaatste zich niet.

Tong Hond

Kun jij het puntje van je neus aanraken met je tong? Voor Mochi is dat een eitje! De hond uit de Amerikaanse staat South Dakota heeft namelijk de langste hondentong ter wereld.

Testteam Limburgs Museum
Testteam

Waar kan het testteam tijdens de gruwelijk enge Kinderboekenweek nu beter naartoe dan naar de nieuwe tentoonstelling over griezelschrijver Paul van Loon? Op naar het Limburgs Museum in Venlo!

Luiaard

Of het blauwe of roze muisjes worden, is nog niet duidelijk. Maar dat het feest is staat als een paal boven water: in Dierenpark Amersfoort is een luiaard geboren.

Eberhard van der Laan

Eberhard van der Laan (62) is donderdagavond overleden. De burgemeester van Amsterdam was ernstig ziek, hij leed aan longkanker.

Max Verstappen vechtsport

Max Verstappen heeft deze week een nieuwe sport uitgeprobeerd: kendo, een hele oude zwaardvechtkunst uit Japan.

Familie Zapp

Een oneindige vakantie, zo kun je het leven van de familie Zapp uit Argentinië wel noemen. Het gezin reist al jaren de hele wereld over. Voor het eerst zijn ze nu in Nederland.

prullenbak

Afval in de prullenbak gooien is misschien niet het allerleukste klusje dat er bestaat. Maar daar hebben ze in Bergen op Zoom iets op bedacht: pratende prullenbakken!

Hond

Lekker knuffelen met honden terwijl je een appelsap of warme chocolademelk met slagroom drinkt? Dat kan misschien binnenkort in Groningen.

Darci America's Got Talent

Heb jij weleens geprobeerd te buikspreken? De Amerikaanse Darci Farmer (12) is er hartstikke goed in. Deze week won ze er America's Got Talent mee.

Koning Willem-Alexander Sint-Maarten

Koning Willem-Alexander is naar Sint-Maarten gereisd. Daar bekijkt hij met eigen ogen de schade die orkaan Irma heeft aangericht.

Mieren

Dat mieren nuttige beestjes zijn, weet je misschien wel. Zo eten ze schadelijke insecten op en sjouwen ze plantenzaden van hier naar daar. Maar wist je ook dat zelfs hun poep en plas ergens goed voor is?

Auto milieuvervuiling

Word jij weleens met de auto naar school gebracht? Een heleboel kinderen in Engeland niet meer. Bij veel scholen mogen nu geen auto's meer komen.

Jemima

Zelf niet meer leven, maar toch acht andere levens redden. Dat is het bijzondere verhaal van Jemima Layzell (13) uit Engeland.

Sint Maarten Orkaan Irma

Het is een ontzettende puinhoop op Sint-Maarten. Het eiland werd woensdag getroffen door een heftige storm, orkaan Irma.

Beekse Bergen welpjes

Na weken van binnenzitten, mochten de kleine Rhaya, Nala en Sarabi deze week voor het eerst naar buiten.

Gorilla Artis

Artis heeft er een nieuwe babygorilla bij. Niet omdat één van de apen is bevallen, maar omdat het dier zelf een nieuwe woonplaats nodig had.

Familie Ouders

Ouders die gaan scheiden moeten vaak beslissen waar hun kinderen gaan wonen. Er zijn verschillende opties, maar die zijn niet allemaal even goed.

Mylene en Rosanne

Het is alweer vier jaar geleden dat Mylène en Rosanne het Junior Songfestival wonnen. Maar wat doen de tweelingzussen nu?

Stelling
Stelling

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Sierra Leone

Meer dan duizend mensen hebben de natuurramp in het Afrikaanse land Sierra Leone niet overleefd. Dat laat een minister van het land weten.

Kapper Kapsel

Bepaal jij zelf hoe je haar zit of wat je aantrekt als je naar school toe gaat? Het lijkt de normaalste zaak van de wereld, maar Jabez Oates kwam ermee in de problemen.

Lieke Martens

Voor de derde keer in drie weken heeft voetbalster Lieke Martens een belangrijke prijs gewonnen.

Dolfijn Frankrijk

In Parijs is woensdag een nieuwe mini-dolfijn onthuld. De soort is uitgestorven en leefde zo'n 30 miljoen jaar geleden. Wat weten we over dit 'nieuwe' zoogdier?

Klas Schoolklas

Je voorbereiden op een terroristische aanslag is moeilijk. Het is van te voren niet bekend waar of wanneer het gebeurt. In Engeland nemen ze het zekere voor het onzekere. Hoe doen ze dat?

Prinses Alexia naar middelbare school

Een spannende dag voor prinses Alexia. Ze gaat vandaag voor het eerst - op de fiets - naar de middelbare school.

Wilhelmus

Rekenen, taal en geschiedenis. Het zijn vakken waar je op school veel mee bezig bent. Binnenkort komt daar misschien wel eentje bij: het volkslied.

Harry Potter Huis Lavenham

Fans van Harry Potter zullen dit huis waarschijnlijk wel herkennen. Het is het geboortehuis van de beroemde tovenaar en dat staat nu te koop!

Otter Pip Instagram

Je ziet het vast af en toe voorbijkomen: een hond of kat met Instagram. Maar een account voor een otter? Dat zie je niet zo vaak. 

Chimpansee Aap Apen

Dat chimpansees slimme apen zijn, weet je misschien wel. Maar wist je ook dat ze spelletjes kunnen spelen?

Neushoorn

Beschuit met roze muisjes bij Burgers' Zoo in Arnhem! De dierentuin heeft er een nieuwe bewoner bij: een meisjesneushoorn.

SnowWorld Testteam
Testteam

Het is zomer! Lekker zonnen op het strand, spelen in het park of voetballen in de tuin. Maar wat doe je als het regent? Dit testteam krijgt hun allereerste skiles bij SnowWorld in Zoetermeer. 

EK frisbee

Na de voetbalvrouwen, is het nu de beurt aan de frisbeevrouwen. In Veenendaal zijn de Nederlandse dames Europees kampioen ultimate frisbee geworden.

Beerze Bulten Balloon Tag Ballonnen trappen

Heel veel ballonnen en heel veel mensen. Dat heb je nodig om het wereldrecord Balloon Tag (ballonnen kapottrappen) te verbreken.

Baardsaki Aap Apenheul

De Apelheul heeft nieuwe bewoners: twee baardsaki's. De apen vallen vooral op vanwege hun enorme baard en dikke staart. 

Wereld

'We reizen meer, we eten meer dierlijke producten en we gebruiken meer water. Hoe we nu omgaan met de aarde kan niet.' Volgens Christy van Beek van de Wageningen Universiteit zijn mensen te gulzig.

Artis jaguar

Na vijf weken binnen zitten, hebben de twee kleine jaguars ein-de-lijk hun eerste stappen gezet in het buitenverblijf van Artis.

Maxima met vader Jorge Zorreguieta

Verdrietig nieuws voor de koninklijke familie. Jorge Zorreguieta (89), de vader van koningin Máxima, is dinsdag overleden.

Olifant vs gans

Een trap en een duw met de slurf. Een gans krijgt er goed van langs tijdens een gevecht met een olifant, maar bang is de vogel niet.

Uilenhuisje

Kamperen saai? Nee hoor! Want eerlijk: welke vakantieganger wil er nou niet slapen in deze prachtige uilenhuisjes?

Kinderen schrijven

Hoofdletters, kleine letters, aan elkaar schrijven of juist los. Voor veel leerlingen is schrijven nog niet zo makkelijk.

Tijger

Uit een glas, door een rietje of uit je handen. Wij mensen drinken op meerdere manieren. Maar hoe doen dieren dat?

Horen Fluisteren Kinderen

'Wat zeg je? Kun je dat even herhalen? Sorry?' Veel kinderen moeten soms vragen of mensen iets nog een keer willen zeggen omdat ze niet goed genoeg horen.

Nijlpaard Karpers

De nijlpaarden in Wildlands Adventure Zoo in Emmen kunnen er wat van. Ze poepen zó veel dat het voor de schoonmakers niet bij te houden was. Tot nu, want er is hulp!

Lachen Kind

Lippen op elkaar of met je mond open? En laat je veel tanden zien, of juist niet? Lachen kan op veel manieren. In de Verenigde Staten hebben ze onderzocht wat de beste manier is.

Panda geboren Chengdu

Beschuit met blauwe én roze muisjes in China! In een dierenpark in Chengdu is een pandatweeling geboren: een mannetje en een vrouwtje.

obesitas kinderen europa

Sporten ze te weinig, eten ze te veel of is er een andere reden? Veel kinderen in kleine landen in Europa zijn veel te dik.

Ontvoering Eugenio Follender en Melchior

Dolblij is Melchior (11) dat zijn vader, Eugenio Follender, weer veilig thuis is. ‘Toen ik hem zag, rende ik zo snel als ik kon naar hem toe’, vertelt hij. 

muggen

Daar gaan we weer: muggen! De zoemende insecten zijn dol op warm en vochtig weer. Na de regen van afgelopen dagen, kan het goed zijn dat jij er ook (weer) last van krijgt.

spookhuis halloween

Een familie in Schotland zoekt een nieuwe oppas voor hun twee kinderen. Heel normaal zou je denken. Behalve dan dat dit gezin in een spookhuis woont!

Stelling Make-up
Stelling

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Bosbrand natuurbrand

Op meerdere plekken in Nederland is de brandweer extra alert op natuurbranden. 'De grond is nu erg droog. Dat betekent dat als er brand uitbreekt, het vuur zich veel sneller verspreidt dan normaal.'

Jongleren

Heb jij een paar tennis- of stressballen thuis? Pak ze er dan snel bij, want het is Wereld Jongleerdag vandaag!

brownies & downies

Ed Sheeran scoort hit na hit. Niet zo gek dus dat zijn nummers ook vaak door anderen worden gezongen. Het personeel van Brownies & downieS in Zwolle deed dat op een heel bijzondere manier.

Jij&Ik War Child 2017

In de show op NPO1, waarin geld werd opgehaald voor kinderen in oorlogslanden, zongen de twee het nummer Scars to your beautiful van Alessia Cara. 

Brand Londen

In de Britse hoofdstad Londen is vannacht een grote brand uitgebroken in een flatgebouw. Daarbij raakten veel mensen gewond. Sommige mensen zouden de brand niet overleefd hebben.

Lezen Kinderen Kinderboek Bieb Bibliotheek

Wat vinden kinderen het beste boek van het afgelopen jaar? Dat wordt zondag 11 juni bekendgemaakt. In twee categorieën wordt dan de Prijs van de Nederlandse Kinderjury uitgereikt. Maar wat weet jij eigenlijk over die prijs?

snapchat bril

Het klinkt gek, maar het bestaat echt: een zonnebril met een ingebouwde camera. Daarmee kun je video's van maximaal tien seconden opnemen.

Marco Borsato Fotografie

Iedereen heeft wel een hobby, of je nu beroemd bent of niet. Zo ook zanger Marco Borsato: hij is dol op fotografie.

Pop-up store Justin Bieber Rotterdam

Altijd al een trui of pet van Justin Bieber willen hebben? Dan is er goed nieuws! In Rotterdam kun je dit weekend naar de Justin Bieber-winkel.

Kinderen Kind Kinderarbeid Werken

Buiten spelen, naar school gaan en lekker sporten. Voor kinderen in Nederland is dat heel normaal, maar voor veel kinderen in andere landen niet.

Artis vale gier

Jonge dieren worden vaak door hun moeder of door hun vader én moeder verzorgd. Maar het kan ook anders. Dat bewijzen twee mannetjesvogels in Artis wel. Zij zorgen nu samen voor een pasgeboren kuiken!

Tijn Nagellak

Ken je Tijn nog? In december werd de zesjarige jongen uit Hapert (Noord-Brabant) in één klap beroemd door zijn nagellakactie voor 3FM Serious Request. Nu komt hij met een nieuwe actie voor het goede doel.

Syb Faes Goochelen

Syb Faes uit Gilze goochelt flink aan de weg. Afgelopen weekend eindigde hij als tweede in de categorie cartomagie (goochelen met kaarten) bij het Nederlands Kampioenschap Goochelen. 

Max Verstappen

Met z'n Formule 1-auto is Max Verstappen regelmatig op het circuit te vinden. Tijd voor een beetje variatie!

Prinses Mako Japan

De Japanse prinses Mako is tot over haar oren verliefd. Maar ze heeft een probleem want haar vriend is niet van adel. Als ze met hem gaat trouwen, mag ze zichzelf geen prinses meer noemen.

André Kuipers

Het is vijf jaar gelden dat André Kuipers (58) zelf in de ruimte was. Op de spullen die hij toen bij zich had, is hij heel zuinig.

Hoedjes Beatrix
TIP

Je kunt een vrij weekend natuurlijk nooit vol genoeg plannen. Heb je nog wat tijd voor leuke dingen? Lees dan snel verder!

Zwemmen zee

Goed nieuws voor alle waterratten! Het zwemwater in Nederland wordt steeds schoner.

Mount Everest

Bergbeklimmers dachten het vorig jaar al, maar nu weten ze het zeker! De Mount Everest, de hoogste berg ter wereld, is een stukje kwijt.

Aviodrome
TIP

Het is Hemelvaartsdag! En dus hebben de meeste mensen een extra lang weekend. Weet jij al wat je allemaal gaat doen?

Voorleeskampioen Eva 2017

Waar moet je op letten bij het voorlezen van een stuk tekst? Voorleeskampioen Eva weet dat natuurlijk als geen ander.

Panda Wu Wen Xing Ya

Nog éééven wachten en dan is het zover: dan mogen Wu Wen en Xing Ya naar buiten. Eindelijk kunnen bezoekers van Ouwehands Dierenpark de reuzenpanda's met eigen ogen gaan bekijken.

Kippen

Na vijf maanden is Nederland nu officieel van de vogelgriep af. Goed nieuws voor alle kippen op boerderijen: zij mogen weer naar buiten!

Max Verstappen
Tip

Is jouw agenda voor komend weekend nog helemaal leeg, maar heb je wel zin om iets leuks te doen? Lees dan snel verder.

Eva voorleeskampioen 2017

Eva Koning uit Prinsenbeek (Noord-Brabant) kan het als de beste, voorlezen. Geen wonder dat ze woensdag de finale van de Nationale Voorleeswedstrijd heeft gewonnen.

Vliegtuig Willem-Alexander

Ben jij weleens met het vliegtuig geweest? Dan bestaat de kans dat koning Willem-Alexander het toestel toen bestuurde.

Schildpadden

Stenen in hun bagage? Dat geloofde de douane niet. Toen de koffers werden opengemaakt, bleek die twijfel meer dan terecht. 

Skydive 101 jaar

Je moet het maar durven. Op 101-jarige leeftijd uit een vliegtuig springen. Een man uit Engeland draaide er zijn hand niet voor om.

KidsRights Kinderrechten 2017

Hoe gaat het met de rechten van kinderen in Nederland? Nou, dat kan wel wat beter blijkt uit cijfers van KidsRights. Maar wat weet jij eigenlijk van kinderen en rechten? 

Jens Ballenjongen

Jens krijgt alle steun en aan aandacht is geen gebrek. Allemaal nadat hij afgelopen weekend de schrik van zijn leven kreeg toen er een vuurwerkbom naast hem ontplofte.

Vlinder Israel

Hij fladdert al meer dan een miljoen jaar rond, maar nu is-ie pas écht ontdekt.

Niezen Verkouden Hooikoorts Kind

Na een paar frisse en regenachtige weken komt dit weekend eindelijk de lente terug. Verheug jij je al op een warm zonnetje en lekker lang buiten spelen? 

Dinosaurus

De dinosaurus is al miljoenen jaren geleden uitgestorven, toch is er nu nog een nieuwe dinosoort gevonden.

Kikker

Ik ga op reis en neem mee... een heleboel giftige dieren! Dat heeft een man uit Rusland vast en zeker gedacht voordat hij het vliegtuig instapte.

Disney-fotoshoot

Kun jij je broer of zus wel eens achter het behang plakken? Dat is helemaal niet zo raar, want iedereen heeft thuis weleens ruzie.